Galéria

Csak ez a 4 dolog közös azokban a kapcsolatokban, amik túlélik a megcsalást

Forrás:

Rengeteg oka lehet a megcsalásnak. Kortnak olyan kliensei is voltak, akik például nem merték megosztani a párjukkal a szexuális vágyaikat, ezért inkább máshoz fordultak. A fantáziák és vágyak elnyomása nem vezet semmi jóra, ilyenkor a szakértő szerint érdemes terápiára járni, amiből kideríthetőek az okok. Különösen akkor fenyeget ez a veszély, ha a másik félből meg nem értést, undort vált ki a párja vágya.

Ha viszont megtanulnak egymással nyitottak, őszinték lenni, még helyre lehet hozni a kapcsolatot.


Forrás:

A szerelem és a vágy komplex érzelmek. Ha a megcsalt fél, az áldozat úgy tünteti fel, hogy neki aztán semmi szerepe nem volt abban, hogy a párja megcsalta, az nem megoldás. A probléma gyökere a frusztráció, elhanyagoltság, magány érzése is lehet. Még rosszabb, ha a felszarvazott fél érzi magát rosszul, amikor mondjuk megkérdezi tőle valaki, miért lett hűtlen a párjához. 


Forrás:

A megcsalt félnek meg kell hallgatnia a megcsaló felet is, hogy el tudja kezdeni feldolgozni a történteket és újra bízni tudjon a hűtlenkedőben. Meg kell tudniuk osztani egymással a bűntudat, empátia és akár harag érzését is. Érdemes viszont egy kontrollált helyzetben megbeszélni a történteket, mondjuk egy terapeutánál vagy valamilyen nyugodt környezetben.


Forrás:

Sem titkos találkák és levelek. Ha ezeken ugyanis nem változtat a félrelépő, a sérült párja nem tud benne újra megbízni. Idővel viszont ezen érdemes változtatni, amikor már újra felépült a bizalom.