Galéria

3 finom és egészséges vacsora

Forrás: Az egyik legnagyobb kedvencünk a családban a tonhalsaláta. Este jó, ha könnyű, kímélő ételeket fogyasztunk, amik nem terhelik meg a gyomrunk, ezért is tökéletes választás ez az étel. A tonhal az egyik legkalóriaszegényebb halfajta, Omega 3 zsírsavat tartalmaz ami kifejezetten hasznos a szervezetünknek. Pár perc alatt elkészül ez a friss saláta, és még mosogatni sem kell sokat utána. :)Hozzávalók négy fő részére:1 fej jégsaláta5 db paradicsom4 főtt tojás felszeletelve2 doboz tonhalkonzerv1 csomag light mozzarella golyókpirított kenyérkocka darabok (opcionális)4 db retek1 db sárgarépafél citrom leve1 ek. olívaolajElkészítés:A jégsalátát, a paradicsomot, a retket felszeletelem, majd egy nagy tálba teszem. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem, hozzáadom a többi zöldséghez. A tonhalkonzerv tartalmát szintén ráborítom a zöldséghalmazra, majd a négy tojást ishozzáteszem. Végül jöhetnek a mozzarella golyók és opcionálisan a pirított kenyérkocka darabok. (Bármilyen kenyeret használhatunk, olyat ami belefér a diétánkba.) Utolsó simításként a citromlevet és az olívaolajat összekeverjük, majd ráöntjük a salátánkra.
Forrás: A tojást nyugodtan fogyaszthatjuk vacsorára, alacsony a kalóriatartalma és változatosan el lehet készíteni. Kislányom egyik kedvence a következő recept:TojástekercsHozzávalók 1 fő részére:3 db tojás3 ek. rizstej (tehéntejjel is működik)2 ek. zablisztborsA töltelékhez választhatunk zsírszegény tejfölt, sajtkrémet, tölthetjük sonkával, sajttal.Elkészítés:A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a növényi tejet és a zablisztet és a fűszereket. Csomómentesre kikeverjük, majd kókuszolajjal kikent forró palacsinta sütőbe öntjük. Mindkét oldalát készre sütjük, picit hűlni hagyjuk, majd megkenjük zsírszegény tejföllel, ráhelyezünk sonkát, a sajtot és feltekerjük. Mutatós, ha kettészelve tálaljuk.
Forrás: Garantált siker a gyerekek körében is, de a felnőttek is imádni fogják. A legjobb, hogy cukormentes, kalóriaszegény, így nyugodtan fogyaszthatjuk vacsorára is. Hozzávalók:450 gramm túró2 tojás5 ek. zabpehelyliszt1.kk.vanília aroma Ízlés szerint ch csökkentett zsemlemorzsa a pirításhozTálaláshoz: egy kis tejfölhöz egy evőkanál eritritet és két mokkáskanál fahéjat adtam.Elkészítés:A túrót egy villával összetörjük. A többi hozzávalóval összedolgozzuk, 10 percet pihentetjük a masszát. Ha nagyon híg a keverékünk, akkor még adhatunk hozzá lisztet. Kis gombócokat formálunk nedves kézzel, majd forrásban lévő vízben készre főzzük őket. Egy serpenyőben Ch csökkentett zsemlemorzsát pirítunk, majd belehempergetjük a kész gombócokat. Fahéjas tejföllel tálaljuk.Remélem tetszettek a receptek, jó étvágyat kívánok hozzájuk!