Galéria

3 finom zöldturmix recept

Forrás:

Körtés madársalátás zöld turmix

 

Hozzávalók (kb. 2x3 dl-hez):

Fél csomag Eisberg Madársaláta

2 körte

1 banán

2-3 dl víz

 

A madársalátának több elnevezése is ismert, úgymint galambbegysaláta, mezei- vagy vadsaláta. A salátafajok közül is kiemelkedően magas vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Sok folsavat tartalmaz, amely szükséges a vérképzéshez, az emésztőrendszer épségének megőrzéséhez, valamint kiemelten fontos várandósság esetén a magzat egészséges fejlődéséhez. Található még benne többek között B6-, A-, C-vitamin, valamint kálium, vas, cink és magnézium.


Forrás:

Zöld turmix puszta módra

 

Hozzávalók (kb. 2x3 dl-hez):

Fél csomag Eisberg Puszta Saláta

Fél csomag Eisberg Bébispenót

2 alma

10 dkg ananász

3 dl víz

 

A káposztafélék kalóriatartalma híresen alacsony. Nem tér el ettől a fejes- és a vörös káposzta, illetve a tatsoi, azaz kanalas káposzta sem. Igen gazdag C-vitamin-, vas-, kalcium- és káliumforrások, de fellelhető bennük még A-, B-, D-, E-, K-vitamin, mangán, réz, cink, foszfor és magnézium is. A hagyományos fejes- és vörös káposzta beltartalmi értékei megközelítőleg azonosak, csupán annyiban különböznek, hogy a vörös változatban kicsivel több a C-vitamin, a vas és a kalcium.


Forrás:

All green smoothie

 

Hozzávalók (kb. 2x3 dl-hez):

Fél csomag Eisberg Bébispenót

1 közepes méretű kígyóuborka

1 zöldalma

5 mentalevél

2-3 dl víz

 

A spenót A-, B-, C-, E- és K-vitamin forrás, gazdag vasban és kalciumban, valamint tartalmaz még magnéziumot, káliumot, szelént, foszfort, mangánt is. Antioxidáns anyagai révén daganatmegelőző hatású, továbbá a benne lévő flavonoidok segítik az érrendszer egészségének megőrzését. Oxálsavtartalma miatt vesekőképződésre való hajlam esetén túlzott mennyiségben történő fogyasztása nem ajánlatos.