Galéria

5 jel, ami arra utal, hogy a BFF-ed valójában csak egy délibáb barát

Forrás:

Ez az egyik legnagyobb jele annak, hogy egy délibáb baráttal van dolgod. Amikor programot szerveztek, 90 százalékban biztos vagy abban, hogy az utolsó pillanatban lemondja, vagy megkér, hogy toljátok el másnapra/hétvégére/jövő hétre. Annyit azért jó, ha tudsz, hogy ez sosem a személyiséged ellen szól, szimplán csak mindig lelkesen veti bele maguát a programszervezésbe, és aztán hamar elmegy tőle a kedve.
Forrás:

A délibáb barátok mindig rosszabbul bánnak a közeli barátaikkal, mint azokkal, akiket csak távolról ismernek. Emiatt fordulhat elő, hogy lemondja a BFF-jével közös programot, és inkább a kollégáival megy iszogatni munka után. Ezt egyébként azért teszi, mert biztos abban, hogy a közeli barátokkal lévő kapcsolata simán kibírja az ilyeneket.
Forrás:

Amikor megbeszélitek a közös programot, ő tényleg komolyan is gondolja; de az két hete volt! Ha ez a típusú személy úgy ébred fel, hogy nincs kedve menni, biztosan nem is fog. Nem azért, mert nem kedvel téged, hanem mert nincs hozzá hangulata, és ilyenkor olyan szorongás tör rá, hogy egyszerűbbnek tűnik számára lemondani a programot. Sőt, az élet többi területén is jellemző rá, hogy hirtelen felindulásból hoz döntést, aztán visszakozni kezd.
Forrás:

Noha a délibáb barátok gyakran viselkednek úgy, mintha senkivel sem foglalkoznának, attól még sokat jelentenek nekik a közeli ismerősök. Minél közelebb áll valakihez, annál természetesebbnek veszi azt, hogy mindegy, mit csinál, úgyis megbocsátasz neki. Emiatt sokszor még elnézést sem kér, hanem szimplán úgy viselkedik, mintha semmi sem történt volna.
Forrás:

Mivel gyakran lemondja a programokat, egy idő után úgy érzed, egyáltalán nem bízhatsz meg benne. Még csak fel sem merül benned, hogy közös nyaralást szervezz vele, mert simán kinézed belőle, hogy a bőröndbe pakolás után lemondja a dolgot. Épp ezért ritkán mesélsz például a szerelmi életedről, mert úgy érzed, ha nem akar találkozni, biztos ez sem érdekli őt.