Galéria

Stresszcsökkentés magasfokon: íme 24, mantrába hajló tipp

Forrás: A te számítógéped is lelassul, ha túl sok program fut a háttérben, nem igaz? Hasonlóan működik az agyad is. Kevesebb feladatot egyesével is gyorsabban végezhetsz el és több időd marad pihenésre, játékra, újratöltődésre. Ha ezt tudod, máris eggyel könnyebb lesz nemet mondani.
Forrás: A tervezés alapvetően fontos, de néha egyszerűen nem megy. Ha erre sincs időd vagy energiád, esetleg túl bonyolult a helyzet, akkor ne aggódj miatta.
Forrás: Azt végezd el, ami fontos, ne azt, ami sürgős. Lehet, hogy ez az egy dolog – a prioritások átrendezése – megoldja a kevésbé fontos/sürgős teendőket is.
Forrás: No comment. :)
Forrás: Tudd, hogy éppen mit csinálsz, koncentrálj arra és hatékonyabb leszel, jobb minőségű munkát adva ki a kezedből. Élvezd ki az ízeket, nézd meg alaposan a körülötted levő tájakat, házakat, járműveket, embereket (főleg, ha szépek).
Forrás: A tökélyt sosem fogod elérni. Viszont minden erőfeszítésed egy-egy előrelépés akkor is, ha éppen nincs látszatja. Ünnepelj meg minden sikert.
Forrás: Tényleg. :)
Forrás: A stressz kis mennyiségben még hasznos is: felkészít minket az esetleges kudarcra, fókuszálja a figyelmünket a leküzdendő problémákra. Ha már jelen van, próbálj meg a stresszre úgy tekinteni, mint üzemanyagra.
Forrás: Aki aggódik, kétszer szenved – tartja a mondás. Miért szenvedsz valami miatt, ami még meg sem történt?
Forrás: Egyél egészséges és finom fogásokat, mozogj minden nap, igyál sok vizet, aludj eleget. Menj évente orvoshoz akkor is, ha makkegészséges vagy. Ezek egyszerű és könnyen betartható szokások (kivéve, ha kisgyereked van, akkor az elégséges alvás komoly nehézségekbe ütközik, de ez az időszak elmúlik).
Forrás: Ez pontosan így van. Ezért nem érdemes aggódnod sem miatta.
Forrás: Vagy amihez nem kötődsz nagyon. Tippek itt és itt és itt.
Forrás: Ennek a mondatnak köszönhetően gyakorlatilag stresszmentesen kezdünk minden napot.
Forrás: Idézd az eszedbe ezt a szabályt, valahányszor új aggodalomforrás kerül az életedbe.
Forrás: Sokkal, sokkal hasznosabb bevezetni ezt a szokást, amint az elsőre látszik. Kezdd akár heti 10 perccel, és készíts egy listát (a legfontosabb vagy legkívánatosabb legyen elöl), hogy mire szeretnéd szánni ezt a 10 percet. Ki fog derülni, hogy valójában egy teljes órád is áll szabadon, ami csak rád vár.
Forrás: Töltsd ki a szaggatott részt! :)
Forrás: Csináld utánunk. :)
Forrás: És szemléld a problémát kicsit távolabbról. Biztos, hogy keletkezik egy új nézőpont is (főképp, ha megosztod valakivel, akiben megbízol).
Forrás: Vagyis ne csinálj fölöslegesen problémát magadnak.
Forrás: Ja, ezt már mondtuk? :)
Forrás: Ha kiiktatod a stresszelnivalóid közül azokat a faktorokat, amelyek nem tartoznak a kompetenciádba, akár felére is csökkenhet a teher a válladon. Például...
Forrás: Pozitív jövőképet minden háztartásba! :)
Forrás: Sokszor annyira elhatalmasodik az emberen a stressz, hogy képtelen megtenni az első lépést. Pedig lehet, hogy csak ennyin múlik. Mi gyakran tapasztaljuk ezt, ti nem?
Forrás: ...tehát nem kell görcsölnöd azon, hogy esetleg rossz lóra tettél.