Galéria

Ezek a jelek utalnak arra, hogy hamarosan téged is kirúghatnak

Forrás:

Ha anyagi gondjai támadnak a cégnek, az sokszor leépítésekhez vezet - még akkor is, ha egyébként semmi gond nem volt azzal, ahogy a feladataidat végezted. Ilyenkor mindig a kevésbé kulcsfontosságú emberektől válnak meg először. Ha ilyen helyzetben vagy, érdemes minél lelkesebben és minél több munkát vállalnod, hiszen már ez is döntő lehet abban, kinek mondanak fel.
Forrás:

A legtöbb területen kimondottan fontos, hogy valaki csapatjátékos legyen, ha pedig nem teszel ennek eleget, és nincs jó kapcsolatod a kollégákkal sem, az már önmagában egy rossz jel. Ha ez a munkára is kihatással van, és még a főnököd is szóvá teszi a dolgot, érdemes azonnal megfogadni a tanácsait. Ugyanis sok esetben egy-két figyelmeztetés után komolyabb szankciókhoz folyamodnak.
Forrás:

Ha magasabb beosztásban dolgozol, és régen rengeteg felelősség nyomta a vállad korábban, de most ezeket átadták másnak, hogy te jobban tudj koncentrálni más feladatra, az egy HR-es szakértő szerint nagyon rossz jel. Ilyen esetben érdemes minél szorgalmasabban végezni a feladatokat, hogy lássák, fontos számodra ez a munkahely, mert általában ez az első jele annak, hogy hamarosan megválnának tőled.
Forrás:

Mindenhol gyorsan terjednek a pletykák és a hírek, így ha már tervben van az elbocsátásod, az előbb-utóbb eljut a kollégákhoz is. Ezért ha úgy látod, hogy a többi munkatársad mostanában nagyon csendes a társaságodban, sőt, még kerülnek is téged, az arra utalhat, hogy ők már tudnak valamit, amit te még nem. Érdemes megkérdezned egy megbízható, hozzád közelálló kollégát arról, hogy esetleg van-e valami probléma.
Forrás:

Gyakran előjelezi a kirúgást az is, ha a főnökeid és kollégáid hirtelen mindent írásban közölnek veled. Míg korábban szóban beszéltétek meg a projekteket, addig mostanra már ezeket e-mailben kérik be, és a többiek is írásban kommunikálnak veled. Ez sok esetben azért van így egy szakértő szerint, hogy ezeket később bizonyítékként használhassák fel, ha esetleg valamit nem jól csinálsz.