Galéria

Ezért maradnak jóban egymással az exek

Forrás: Mert érzelmi támaszra van szükségük

Az eredmények alapján sokan az érzelmi biztonság miatt tartják a kapcsolatot a régi szerelmekkel. Valószínűleg nem akarják elveszíteni a bizalmat, ami kialakult közöttük, és tudják, hogy ők tényleg jól ismerik egymást, ezáltal jobb tanácsokat is adnak. Általában ezek a barátságok pozitívak, mert arra utal, hogy a szakítás után a felek nem sérültek lelkileg nagyot.
Forrás: Mert ez praktikus számukra

Ez leginkább azokra igaz, akik közös gyermeket is vállaltak. Mivel hosszú időt töltöttek egymással együtt, és bizonyos dolgok összekötik őket, egyszerűbb barátságot alakítani ki, mint teljesen kizárni a másikat a hétköznapokból. Ez a gyerekek számára is fontos, és így általában hosszútávú barátságok születnek.
Forrás: Mert kedvesek akarnak lenni

Ez a típusú viszony szimplán a kedvességen alapszik, és a felek célja, hogy ne bántsák meg egymást. Nem szorosak ezek a barátságok, a felek inkább csak néha-néha beszélgetnek egymással, és ritkábban találkoznak.
Forrás: Mert még szeretik egymást

Ez az ok a leginkább ijesztő mindenki számára, akinek a párja jóban van az exével. Azonban a legtöbb esetben ez az indok csak azoknál áll fenn, akik szinglik, és nem tudnak továbblépni. A felmérés szerint negatív érzések kötődnek egy ilyen barátsághoz; az egyik fél féltékeny, ha a másik megismerkedik valakivel, mégis jóban maradnak, mert túlságosan fájna neki az exe hiánya.