Galéria

Ezt öt dolgot nem lenne szabad beletenni a turmixgépbe

Forrás:

Sose tegyél jégkockát a turmixgépbe, mert ezek keménységük miatt elkezdik tönkretenni a pengét! Ugyanez a szabály vonatkozik a nagyobb, fagyasztott gyümölcsdarabokra; a legjobb, ha vársz tíz percet, miután kivetted őket a fagyasztóból, és csak utána teszed bele a gépbe.
Forrás:

Igen, a turmixban jól össze lehet keverni a levest, de soha ne tegyél bele forró folyadékot! A nagy meleg beindítás után annyira túlterheli a gépet, hogy a teteje könnyen lerobbanhat róla, és az összes leves a konyhádat fogja díszíteni.
Forrás:

Technikailag igen, a turmixgépben ledarálhatod a kávébabot, de gyakorlatilag nem lesz olyan jó így a végeredmény. Két okból sem ajánlott: egyrészt a turmixolás miatt aránytalan méretű lesz a bab, másrészt pedig a keménysége miatt a késeket is károsítja.
Forrás:

Nem ajánlatos például fokhagymát tenni a turmixgépbe, ennek ugyanis nagyon erős szaga van. Ezt pedig könnyen magába issza a gép belseje, és nemcsak nehéz lesz kitisztítani, de minden más turmixolt finomságot is ilyen szagúvá tesz.
Forrás:

Csak az erősebb turmixgépek képesek a keményebb textúrájú ételeket feldarabolni alaposan, így ha a tiéd nem ilyen, inkább ne tegyél bele szárított gyümölcsöket. Ezek ugyanis nedvességhiány miatt szimplán rátapadnak a késekre, és nagyon nehéz őket letakarítani, ráadásul el is dugítják a lyukakat. A legjobb, ha előtte vízbe áztatod a szárított gyümölcsöket, úgy már sokkal jobb állagú lesz a végeredmény.