Galéria

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

Forrás:

Az egészséges kaja legyen elöl, illetve szemmagasságban a hűtődben.

A legtöbbször nem tudatos megfontolások alapján döntünk arról, hogy mit eszünk. Egyszerűen a környezet impulzusaira reagálunk.


Forrás:

Használj kisebb tömegű tányérokat. A nehezebb tányéron kevésbé érzékeljük a változást a tömeg tekintetében, ha jól megpakoljuk, ezért érdemes lecserélnünk könnyebbre.

 

Forrás:

Használj kisebb felületű tányérokat. Ezeken ugyanaz az ételmennyiség többnek tűnik, és máris nem érezzük úgy, hogy többre van szükségünk.

 

Forrás:

Vágd fel az ételt darabokra, így a szemed segíthet a gyomrodnak megmondani, hogy eleget ettél-e.


Forrás:

Ne nézz tévét evés közben. Minél jobban megoszlik a figyelmed, annál kevésbé figyelsz arra, hogy mennyit eszel. Logikus.

 

Forrás:

Ne nézz horrort, akciófilmeket vagy más olyan filmeket, amely félelmet kelt benned.

 

Forrás:

Ne akkor vásárolj, amikor éhes vagy. Aki éhesen vásárol, nagyobb valószínűséggel tesz a kosarába magas cukor-, illetve kalóriatartalmú ételeket.

 

Forrás:

Használj bevásárlólistát és ragaszkodj hozzá.

 

Forrás:

Az önmegtartóztatás mindig visszaüt. Ne zárj ki semmit az étrendedből örökre. Aki azt látja, hogy körülötte mindenki jóízűen falatozik, csak ő nem, az hazaérve nagy valószínűséggel mértéktelen zabálásba kezd. Inkább egyél egy keveset abból, amit a legjobban kívánsz, így könnyebben elejét veheted a falásrohamoknak.