Galéria

Ez történik a testeddel, ha megiszol napi egy pohár mézes forró vizet

Forrás: 1# Csökkenni fog a gázképződés a szervezetedben Igen, tudjuk, hogy gáz a gázokról beszélni, de ez tényleg így van! Egy pohár melegvízben elkevert méztől csökkenni fog a puffadásérzeted, hiszen a méz segít semlegesíteni a felgyülemlett gázokat.  
Forrás: 2# Segít a fogyásban Tudjuk, az első gondolatod az, hogy „dehát ez CUKOR!” Viszont azt kell mondjuk, hogy ez a természetes cukortartalmú édesítőszer egészen más, mint a jól ismert fehér cukor! Ha mézet viszel be a szervezetedbe, felszívódásának és természetességének köszönhetően sokkal kevésbé fogsz az olyan, jóval egészségtelenebb ételek és italok után sóvárogni, mint a csoki, a süti, a gumicukor vagy akár a kóla. 
Forrás: 3# Szabályozza a vércukorszintedet Mint már említettük, a méz nagyban különbözik a fehér cukortól: a benne lévő fruktóz és glükóz kombinációjának köszönhetően ugyanis jótékonyan szabályozza a vércukorszintet, és segít a koleszterinszint csökkentésében is.
Forrás: 4# Méregtelenítő hatással bír Képes teljesen kipucolni a szervezetedben lerakódott méreganyagokat. Adj hozzá még egy kis citromlevet és úgy még ütősebb lesz a kombináció!
Forrás: 5# Felvértezi az immunrendszeredet A méz immunrendszer-erősítő hatásai közül az egyik legjobb, hogy a benne lévő enzimek, vitaminok és ásványi anyagok segítségével képes elbánni a legutálatosabb baktériumokkal is.
Forrás: 6# Csökkenti a szívbetegségek kockázatát Flavonoid- és antioxidáns-tartalma segíthet megelőzni és csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, mivel lassítja a rossz koleszterin lerakódását az érfalban, elkerülve ezzel az olyan problémákat, mint az érelmeszesedés, a szívinfarktus vagy akár a stroke.