Galéria

Természetes szempillanövesztő trükkök

Forrás:

Kezdésnek tegyél hideg fekete-, levendula- vagy kamillatea-filtekeret a szemeidre 10 percre. Ezt követően lágyan masszírozd át olívaolajjal a szemhéjaidat lefekvés előtt, hogy hidratáld a pilláidat, reggel pedig mosd le róla az olajat. A ragasztós szempillák használata után mindenképp érdemes végrehajtanod ezt a lépést.

 


Forrás:

A szempilláidat ápold mandula- vagy kókuszolajjal, melyek elősegítik az egészséges növekedést. Az olajat vidd fel egy vattapamaccsal a pillák tövébe naponta kétszer, majd fésüld át őket. Így serkented a szemhéj vérkeringését, ezáltal több tápanyag jut a hajhagymákhoz. 
Bónusz tipp: tegyél egy kevés aloe vera gélt a szempillakefédre és így fésüld át a pilláidat – ez egy igazi szuperbalzsam!

 


Forrás:

Ha van időd, naponta 1-2 alkalommal masszírozd meg a szemhéjadat, hiszen ennek hatására is felpezsdül a vérkeringés, így több tápanyaghoz jutnak a pilláid.


Forrás:

Ezenkívül érdemes biotint, B-vitaminokat, C-, E-vitamint, cinket, szelént, vasat, magnéziumot és omega-3 zsírsavakat tartalmazó multivitamint szedned. A cukor, alkohol és koffein viszont blokkolhatja a tápanyagok eljutását a szempillákhoz, ezért mellőzd az ilyen anyagokat tartalmazó ételek és italok fogyasztását!


Forrás:

Ha levendula-, teafa- vagy rozmaringolajat csepegtetsz a természetes anyagokat tartalmazó spirálodba, sokkal szebbé teheted a szempilláidat. Egyszerűen csak nyomj bele pár cseppet és kicsit rázd össze.


Forrás:

A legfontosabb pedig az, hogy türelmes maradj, hiszen néhány hétig eltarthat, mire észreveszed a pozitív változásokat!