Galéria

Egy falat Itália: kedvenc olasz helyeink a pesti belvárosban

Forrás:

Egyszerűen is lehet jó helyet csinálni. Ez az ember benyomása minden alkalommal, amikor csak betér egy ebédre, esetleg beül egy italra a barátokkal az Al Dentébe. Az ételek friss, olasz alapanyagokból készülnek, és külön öröm számomra, hogy itt lehet jó halat is enni. Ha szombaton ebédidőben érkezel, már érteni fogod, miről beszélek, amikor azt mondom, hogy az utca többi helyén épp csak lézengenek az emberek, amíg ez a kis olasz bisztró szinte teltházzal üzemel. Magyar és olasz pincérek veszik fel a rendelésedet, így számíthatsz rá, hogy angolul kell kérned a kedvenc fogásodat! Remek lehetőség, ha úgy akarod érezni magad, mintha csak nyaralnál!

Itt találod: Krúdy Gyula utca 9.
Forrás:

Barátságos étterem közel a Blahához, ahol kint is kényelmesen elfogyaszthatsz egy finom ebédet vagy vacsit. Nagy kedvencem a minestrone leves házi pestós piritóssal, de a fekete rizottót sem vetem meg. A személyzet igazán kedves és segítőkész, ide érdemes nagyobb társasággal is beülni, esetleg megnézni egy meccset, ha épp van kivetítő a teraszon.

Itt találod: Somogyi Béla utca 8.
Forrás:

És igen! Ha csak egy szelet finom pizzára vágysz az igazi olasz tésztás fajtából, itt a helyed! Ne érdekeljen, mekkora előtted a sor, érdemes kivárni! Egy szelet csoda 400-600 forintodba kerül, de kérhetsz egész pizzát is, amit készséggel dobozba csomagolnak számodra, így már viheted is! A legjobb gyors pizzalelőhely jelenleg a belvárosban. Szerintem.

Itt találod: Madách Imre út 5.
Forrás:

Ez a hely számít a klasszikus értelemben vett legkomolyabb étteremnek az összeállításomban, ide a frekventált helynek köszönhetően jóval több turista is látogat, mint az eddigi utcácskákba. Amit igazán szeretek ebben a helyben, az nemcsak a berendezése és hangulata (bár pusztán ezért is órákat tudnék itt eltölteni), hanem a frissen készített tészták, az ott szeletelt sonkák és az asztalokon, valamint a földszinten sorakozó fűszernövények illata is. Mindeképpen kérj olasz válogatást az étekezés elején, és semmi esetre se hagyd ki a desszertet! Az alsó szinten helyett kapott egy kis delikátesz is, s ott beszerezhetsz minden finomságot, ha megjönne a kedved egy kis főzőcskéhez. És naná, hogy meg is fog jönni!

Itt találod: Szent István tér 12.
Forrás:

A Múzeumkert mellett, az Olasz Intézet közvetlen szomszédságában bújik meg ez az aprócska kávézó, ahol az egyik legfinomabb kávét kapod, bármikor is vigyen arra az utad. A szélforgókkal tarkított asztalok mellett jólesik bámulni a Múzeum körút forgatagát vagy nézni a kertben turbékoló galambokat. Reggel isteni a friss croissant, ebédidőben mindig van napi tészta, a tiramisu pedig egyszerűen szenzációs. Ezt a helyet igazán szívvel-lélekkel üzemeltetik, így soha nem fogsz csalódni, ha ide térsz be megpihenni, ha épp erre jársz.

Itt találod: Bródy Sándor utca 2.