Galéria

Ezért nem érzed a kávé hatását

Forrás:

Bizony létezik olyan, hogy túl sok koffeint fogyasztasz! Ha legalább két csészére is szükséged van ahhoz, hogy megérezd a hatását, noha korábban elég volt egy is, lehet, hogy toleranciád alakult ki! A kávé ugyanis azért van, hogy még energikusabb legyél, nem pedig azért, hogy ez segítsen nagyjából normális szintre kerülnöd. Ilyenkor javasolt, hogy kábé két hétig vond meg magadtól a koffeint, majd ezt követően ismét érezni fogod a hatását már egyetlen csészének is.
Forrás:

Noha a koffein csodákra képes, még mindig nem segít helyettesíteni az alvást. Ha két-három napja rosszul és keveset alszol, a kávé nem tudja kifejteni a hatását, ezért nem is érdemes ettől várnod a megoldást. Szakértők szerint ilyenkor ugyanis mindegy, hogy mennyit fogyasztasz a kávéból, csakis az alvás tud segíteni abban, hogy éberebb legyél.
Forrás:

Manapság rengeteg olyan étel és ital létezik, ami koffeint tartalmaz, és még csak nem is gondolnád, de ez is közrejátszhat abban, hogy nem érzed a kávé hatását! Ha ugyanis túl sok koffeint viszel be a szervezetedbe máshonnan, azzal növeled a toleranciát ezzel a hatóanyaggal szemben.