Dehogy maradsz éhen! Íme a 7 legtáplálóbb zöldség a dietetikusok szerint
BurgonyaA burgonya méltatlanul rossz hírnek „örvend”; sokan azért kerülik, mert túl magas a szénhidráttartalma. De ez hiba, mert a burgonyában levő keményítő egy speciális rost, amelytől sokáig jóllakottnak érzed magad. Persze az olajjal átitatott hasábburgonya nem a legjobb módja a krumpli fogyasztásának; próbáld ki héjában sütve vagy főzve és pirítva, fűszerekkel és joghurttal ízesítve.
Mint az eddigiekből kiderült, a rostok táplálnak és jóllakottságérzetet kölcsönöznek. De nemcsak a rostok rendelkeznek ezzel az előnyös tulajdonsággal, hanem a magas víztartalom is, márpedig a cékla 80 százaléka víz (nem beszélve a magas vitamintartalmáról). Párolva, sütve vagy nyersen is kiváló színfoltja a konyhánknak, és megfőzve a hűtőben sokáig eláll.
Egy újabb rostban gazdag növényünk, amely többféle rosttartalmának köszönhetően hosszú távon segít megelőzni, hogy idő előtt elkezdjen korogni a gyomrunk. Párolva, köretként vagy nyersen is remek. Itt egy recept.