Galéria

Felhagytam ezzel a 3 rossz gondolattal, és sokkal kiegyensúlyozottabb lettem

Forrás: „Lehetne rosszabb...” Nos, ez nem volt soha valami nagy segítség, mert attól, hogy ezt ismételgettem magamban, még soha semmi nem oldódott meg. Megtanultam, hogy ha valami rossz dolog történt, akkor azt akkor és ott elfogadom, megemésztem, megnézem mit tanulhatok belőle, és felhasználom ahhoz, hogy tudjam, legközelebb mit fogok másképp vagy jobban csinálni. Vagy legalább megpróbálni jobban csinálni. Persze, lehetne rosszabb, de mégis ki a fenét érdekel ez, ha már nyakig ül a nem mondom miben? Dobd ezt a gondolatot, és fókuszál a lehetséges megoldásokra!
Forrás: „Nincs időm...” Mindenki jól tudja, hogy ez egy nagy kamu. Én már évek óta pontosan tudom, hogy mindig arra van időm, amire megteremtem. Tehát ha például azt mondom, hogy nincs időm találkozni a barátaimmal, akkor az csak azért van így, mert valami mást épp előrébb sorolok náluk. Ezt viszont nem rejtem véka alá, mert egyáltalán nem titkolom, hogy a munkám bizonyos része időnként előnyt élvez az életemben. Eddig még nagyszerűen működött ez a módszer, mert így tudatosan osztom be az időmet, és senkit – beleértve magamat is –, nem hitegetek.
Forrás: „Nem vagyok elég...” Ezt igen sok kontextusban el lehet helyezni ugyebár. De azért vegyünk egy példát, például a karriert: régebben képes voltam háttérbe szorulni csak azért, mert úgy éreztem, vannak nálam sokkal jobbak, olyanok, akiknek előrébb való mondjuk a véleménye. Nos, az az érzés jó eséllyel sosem fog megszűnni, hogy vannak az embernél jobbak, tapasztaltabbak, más látásmódúak, de ettől még az én véleményem igenis sokat számíthat, még ha nem is ugyanolyan háttérből származik. Sőt, talán épp ez nyit majd meg új nézőpontokat, lehetőségeket. Szóval ma már úgy gondolom, hogy igenis „elég vagyok” ahhoz, amit épp csinálok, azt pedig a legjobb tudásom szerint igyekszem elvégezni.