Galéria

Szex szülés után: így segíts ráhangolódni a párodnak! – 6 tipp

Forrás:

Első ízben megtapasztalni az anyaságot semmihez sem fogható dolog, ahogyan apává válni sem mindennapi élmény. Az anya 'szexuális érdeklődése' ilyenkor leginkább a szoptatásra korlátozódik, ami egy idő után meg is ölheti a hangulatot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a megfelelő kommunikációval ne sikerülne meghoznod hozzá a kedvét, hiszen mindössze arról van szó, hogy ő biológiailag most teljesen másra van beállítódva. Mondd el a vágyaidat, légy megértő, beszéltesd arról, hogy ő mit szeretne. Ez oldja a feszültséget, és segít egyről a kettőre jutni.
Forrás:

Ebben az időszakban a párod szinte egész nap testi kontaktust él át a kisbabával. Ha épp nem a szoptatás zajlik, akkor is rengeteg időre fogja közel a testéhez a kicsit. Épp ezért neked is érdemes az érintéseken keresztül kommunikálnod vele: meg kell mutasd neki, hogy a te közelséged egészen más, mint az, amit most nap mint nap megtapasztal. El kell érned, hogy a te érintésedre is vágyakozzon, ezért a lehető legváltozatosabb módokon kell bevetned magad: egy simogatás, kézfogás, hosszú csók, puszi a nyakra, ölelés vagy akár a hátának a megmosása is sokat segíthet.
Forrás:

A szülés utáni hetekben a hagyományos közösülés egy ideig tiltólistán van, hiszen ilyenkor regenerálódnak az anya érintett szervei, testrészei. Természetesen minden nő máshogyan éli meg ezt az időszakot, van, aki egyáltalán nem is kívánja ilyenkor a szexet, és van, aki már szívesen összebújna a párjával. Légy türelmes, ugyanakkor mutasd ki, hogy te nyitott vagy a dologra, ha ő is úgy gondolja, és próbálkozzatok olyan technikákkal, amelyekhez nem szükséges a tényleges behatolás. Ha már zöld jelzést kaptok a szex minden formájára, akkor se vessétek el ezeket a technikákat, hiszen ezekkel is színesítitek a repertoárt.
Forrás:

Nagyban hozzájárulhatsz a szexuális vágya felébresztéséhez, ha segítesz neki jó közérzetet biztosítani. Vagyis visszatalálni a régi önmagához. Sokszor elég, ha vigyázol kicsit a babára, amíg ő igazán kialussza magát, megmossa a haját, kilakkozza a körmeit vagy elmegy az edzőterembe. Bármi is legyen az, amire szüksége van, légy nagyon türelmes és együttműködő, vedd ki a részed a gondozásból is, ugyanis ezzel nemcsak a babával, hanem az anyával is szorosabbra fűzöd a köteléket. Így pedig nem érzed és érezteted, hogy kimaradsz valamiből, a párod pedig nemcsak úgymond a 'békesség kedvéért' fog majd szexelni veled, hanem azért is, mert igazán vágyik már rá.
Forrás:

Az anyák ilyenkor jobban rá vannak utalva a párjukra, mint bármikor az életben. Sokszor még az is nehezükre esik a gyerekkel való foglalatoskodás közepette, hogy a saját szükségleteiket kielégítsék. Ilyen például egy tápláló vacsora elkészítése, amihez talán épp hullafáradtak, és inkább bekapnak valami kevéssé egészségeset. Hordozd a tenyereden a partneredet, mutasd meg neki, hogy kezedben tartod a dolgokat: például hogy nem esik nehezedre kitakarítani a fürdőszobát, megcsinálni a bevásárlást vagy megfőzni a kedvenc ételét. A nők egyébként (általában) meglehetően vonzónak tartják, ha egy férfi főz vagy akár takarít. Ezek a kis pluszok pedig még előjátéknak is megteszik. Dobd be magad!
Forrás:

A terhesség előtt a próbálkozás, alatta pedig az óvatos szex akár monotonná is tehette az együttléteket, amihez hasonlóra most nem biztos, hogy bármelyikőtök is minden porcikájával vágyakozik. Beszélgessetek arról, hogy készen álltok-e a folytatásra, és ha igen, találjatok ki új pozitúrákat, technikákat, amiket a gyerek előtt még nem próbáltatok. Ez egészen új perspektívába helyezi a szexet és megújítja az addig jól betanult 'koreográfiátokat'.