Galéria

Ebben hasonlítanak egymásra A szürke ötven árnyalata és az Alkonyat szereplői

Forrás:

50 Shades: Christian Grey egy gazdag, jóképű, titokzatos, irányításmániás 27 éves férfi, aki sötét titkot őriz – durva szexuális vágyai vannak.
Alkonyat: Edward Cullen egy gazdag, jóképű, titokzatos, irányításmániás 17 éves férfi, aki sötét titkot őriz – valójában ő egy vámpír.
Forrás:

50 Shades: Ana Steele egy kissé ügyetlen, ártatlan, barna hajú lány, aki szereti gyakran harapdálni az ajkát, és maximálisan Christian Grey hatása alá kerül. Az utolsó rész végére egyébként sokkal talpraesettebbé válik.
Alkonyat: Bella Swan egy kissé ügyetlen, ártatlan, barna hajú lány, aki szereti gyakran harapdálni az ajkát, és maximálisan Edward Cullen hatása alá kerül. Az utolsó rész végére egyébként sokkal talpraesettebbé válik.
Forrás:

50 Shades: José Ana egyik jó barátja, és nem mellesleg oda van a lányért.
Alkonyat: Jacos Bella egyik jó barátja, és nem mellesleg oda van a lányért.
Forrás:

50 Shades: Kate Ana egyik magabiztos, gyönyörű szőke barátnője, aki egyébként Christian fogadott testvérével, Elliottal jár.
Alkonyat: Rosalie Edward magabiztos, gyönyörű szőke fogadott testvére, aki együtt jár másik fogadott testvérével, Emmettel.
Forrás:

50 Shades: Elliot nem más, mint Christian laza, szórakoztató mostohabátyja, aki Kate-tel jár együtt.
Alkonyat: Emmett nem más, mint Edward laza, szórakoztató mostohabátyja, aki Rosalie-vel jár együtt.
Forrás:

50 Shades: Mia Christian tehetséges, társaságkedvelő fogadott testvére.
Alkonyat: Alice Edward tehetséges, társaságkedvelő fogadott testvére.
Forrás:

50 Shades: Carrick Christian fogadott apja. Sikeres ügyvéd és üzletember.
Alkonyat: Carlisle Edward fogadott apja. Sikeres orvos.
Forrás:

50 Shades: Grace Christian odaadó fogadott anyja. Hivatása szerint orvos, és ő vigyázott Christianra, miután az anyja meghalt.
Alkonyat: Esme Edward odaadó fogadott anyja. Hozzáment Carlisle-hoz, aki hivatása szerint orvos, és aki vámpírrá változtatta Edwardot, miután a szülei meghaltak.
Forrás:

50 Shades: Carla nem más, mint Ana anyja, aki nemrég ment hozzá egy Bob nevű férfihez.
Alkonyat: Renee nem más, mint Bella anyja, aki nemrég ment hozzá egy Phil nevű férfihez.
Forrás:

50 Shades: Jack Hyde Ana főnöke, akit kirúgnak, miután zaklatni próbálta a lányt. Nem túl jó a kapcsolata Christian Grey-jel sem, aki után egyébként nyomozni próbál, elrabolja Miát, és Anát csapdába akarja csalni.
Alkonyat: James egy vámpír kolónia vezetője, aki megpróbálja megtámadni Bellát. Nem túl jó a kapcsolata Alice Cullennel sem, nyomozni próbál Bella és a családja után, eljátssza, hogy elrabolta a lány anyját, csak hogy csapdába csalhassa őt.
Forrás:

50 Shades: Elizabeth Ana munkahelyén dolgozik, méghozzá a HR-en. Ő segített Jacknek abban, hogy nyomozni tudjon Ana, Christian és a Grey-család után.
Alkonyat: Victoria James kolóniájába tartozik, és együtt jár vele. Segített neki abban, hogy nyomozni tudjon Bella, Edward és a Cullen-család után.
Forrás:

50 Shades: Elena a család barátja, aki bemutatta Christiannek a BDSM világát még tinédzserként. Megpróbál nem kevés zűrt okozni Ana és Christian kapcsolatában, míg végül a milliárdos megszakítja vele a kapcsolatot.
Alkonyat: Irina a család barátja, akinek a testvére szerelmes volt Edwardba. A lány megpróbál nem kevés zűrt okozni Bella és Edward kapcsolatban, míg végül a Volturik megölik.