Galéria

5 dolog, amit nem igazán szeret a kutyád, mégis csinálod

Forrás: #1 Szavakat használsz, nem pedig a testbeszédet Ugyan a kutyusok bizonyítottan megértenek bizonyos szóösszetételeket, és az általunk használt hangsúlyokat is hamar elsajátítják, azért sokkal jobban szeretnék, ha a testünk mozgásából tudnának következtetni a mondanivalónkra. Ők ugyanis részben így kommunikálnak egymással, és könnyebb lenne nekik a gazdival is. 
Forrás: #2 Folyton ölelgeted Na jó, nem mindenki, de azért valld be, hogy te is néha meg szoktad ölelni a blökit! Ugyan számunkra ez a szeretetünk egyik kifejezésmódja, ők nem feltétlenül tudják dekódolni és inkább csak nyűgnek, fölösleges mozdulatnak élik meg. Ebben a cikkben olvashatsz arról, hogyan mutathatod ki a kutyusnak, hogy szereted.
Forrás: #3 Nem vagy következetes Sajnos sok gazdi követi el az öreg hibát, hogy nem ugyanúgy követel, dicsér, büntet minden alkalommal. Ezzel nem azt éri el, hogy a kutya jól nevelt legyen, hanem éppen ellenkezőleg: összezavarja az állatot. Gondolj csak bele: egyszer nincs kedved leszidni valamiért, másszor pedig azonnal ugrasz a dologra. Így hogyan érthetné meg, hogy valami rosszat csinált?
Forrás: #4 Hagyod, hogy olyanok simogassák, akikkel ő szemmel láthatóan nem szimpatizál Képzeld el, ez pont olyan, mintha neked olyasvalakivel kéne ölelkezned vagy akár csak hosszasan cseverészned, akit egyáltalán nem bírsz. A kutyának is van személyisége, és igen, benne van, hogy nem kedvel más kutyákat, esetleg gyerekeket, embereket. Érdemes ezt a lehetséges keretek közt tiszteletben tartanunk.
Forrás: #5 Nem hagyjuk, hogy eleget szaglásszon Tegyük fel, hogy már nagyon sietünk a munkába, illetve valamiért jó lenne már, ha vége lenne a sétának. A kutyánk számára azonban a séta nemcsak a szükségletei elvégzéséről szól, hanem a felfedezésről, szórakozásról is. Minden egyes utcasarok új információt rejt számára, amit más kutyák hagytak ott maguk után. Kicsit tényleg olyan ez, mint egy „kutya-Facebook”, ahol a kedvencünk is ki akarja nyilvánítani a véleményét egy-egy pisitócsáról vagy odadörgölőzésről. Hagyjuk neki, mert különben nem lesz számára élvezetes a szabadban töltött idő.