Galéria

4 szituáció, amikor elfogadott online, írásban szakítani

Forrás:

Biztosan megesett már veled is, hogy beszélgetni kezdtél valakivel a neten, majd az első randi után bizonytalan voltál a folytatással kapcsolatban. Végül mégis adtál a srácnak egy esélyt, de a második vagy harmadik randi után sem változott a véleményed. Szakértők szerint ilyenkor, az ismerkedés fázisában nem probléma, ha írásban 'szakítasz' vele, hiszen nem is lehet konkrétan ezt a viszonyt még kapcsolatnak nevezni. Viszont személyesen ezt nem lehet nem kínosan tálalni, arról nem is beszélve, hogy egy újabb lebeszélt találkozóval a pasiban hamis reményeket is kelthetsz. Hiszen ő könnyen arra számíthat, hogy egy újabb randiban lesz része!
Forrás:

Sajnos vannak olyan helyzetek is, amikor egy srác már nem szeretné folytatni a kapcsolatot, de nincs bátorsága bevallani. Ezért nem nagyon válaszol az üzeneteidre, kerül téged és saját programokat szervez magának, hogy minél kevesebb ideje legyen veled találkozni. Egy ilyen helyzetben szakértők szerint elfogadható, ha üzenetben mondod meg neki, hogy eleged van, és inkább szakítanál. Valószínűleg ő is lezárná a dolgot, csak arra vár, hogy te tedd meg ezt a lépést...
Forrás:

Saját tapasztalatból mondom, hogy egy távkapcsolat esetében az írásos szakítás igenis elfogadható. Tegyük fel, hogy már hónapok óta nem találkoztál a pasiddal, és még hónapok vannak hátra a következő valódi randitokig, de a kapcsolatotok már nem az igazi. Keveset beszéltek, akkor is csak vitatkoztok, és pontosan tudjátok, hogy ez a helyzet egyikőtöket sem teszi boldoggá. Ilyenkor hatalmas hiba lenne heteket vagy hónapokat várni a személyes találkozóra csak azért, hogy lezárjátok a dolgot. Ha már régóta együtt jártatok, a hazalátogatás során megbeszélhettek találkozót, ha még szükségét érzitek, de felesleges elnyújtani a lezárást.
Forrás:

Bármennyire is durván hangzik, sajnos léteznek bántalmazó kapcsolatok, ahol az egyik fél szó szerint rettegni kezd a másiktól. Ha valaki ilyen helyzetben találja magát és tudja, hogy egy szóbeli, személyes szakítás nagy indulatokat válthat ki a másikból, szakértők szerint inkább tegye meg írásban a dolgot.