Galéria

Amit szabad a sütővel csinálni, és amit nem

Forrás:

Sokan vetik be azt a praktikát, hogy a sütő aljára alufóliát fektetnek el, hogy a lecsöpögő olaj és zsír ne kenje össze a belső felületeket. Valójában viszont ez egyáltalán nem jó ötlet, mivel a fólia visszasugározza a meleg levegő egy részét, és rontja a sütő hatékonyságát is.
Forrás:

Sütés-főzés közben könnyen ráfröccsenhet a tekerőgombokra némi zsír, és ezt muszáj letakarítanunk időnként. De mindig figyelj arra, hogy ne fújj közvetlenül a gombokra tisztítószert! Ez ugyanis a kis réseken keresztül belefolyhat a belsejébe, és különösen nagy gondot okozhat az elektromos alkatrészekben. A legjobb, ha körbetörlöd egy törölgetőruhával.
Forrás:

Sokan követik el azt a hibát, hogy sütés közben folyton nyitogatják az ajtót, hogy ellenőrizzék az étel állapotát. Mindig törekedned kell arra, hogy minél kevesebbszer tedd ezt meg, ugyanis minden nyitás alkalmával kiengeded a forró hő egy részét a sütőből. Így nemcsak tovább tart elkészíteni az ételt, hanem az energiát is pazarolod. Sőt, ha liszt nélküli süteményt készítesz, össze is eshet a tészta a hőmérsékletváltozás miatt.
Forrás:

Mivel nincs annyira szem előtt, ritkábban is takarítjuk a sütő belsejét, pedig valójában nagyon fontos lenne. A kifröccsent és megszáradt ételdarabok azért is veszélyesek lehetnek, mert a forró sütőben akár lángra is kaphatnak!
Forrás:

Fordíts nagy figyelmet a sütőajtóra, ha ugyanis azt veszed észre, hogy a belső oldalára kicsapódik a pára, nagy az esélye, hogy nem működik megfelelően a tömítés. Ezt érdemes kicseréltetni ilyenkor szerelővel.