Galéria

7+1 étel, amit nem lenne szabad a hűtőben tárolni

Forrás: Sokan teszik be a paradicsomot a hűtőbe, pedig annyira nem jó ötlet. A nagyon hideg levegő ugyanis elkezdi átalakítani a textúrát, ami ahhoz vezet, hogy a paradicsom belseje puha és kásás lesz, sőt, még kis jégkristályokat is felfedezhetsz benne.
Forrás: Akárcsak a paradicsom, úgy a hagyma is elkezd kásásabb lenni, ha sokáig tárolod a hűtőben. Ráadásul ha már vágtál belőle, hiába csomagolod be alaposan, a szélei elkezdenek elszáradni a hideg miatt. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a szag elterjed, és sok időbe telik, mire a hűtődnek nem lesz hagymaillata.
Forrás: Félreértés ne essék, a már felvágott dinnyét hűtőben kell tárolni, ez igaz. De a még egész, kerek dinnyét felesleges kitenni a hidegnek, mert a szobahőmérsékleten képes megőrizni legjobban a minőségét.
Forrás: Amikor a boltban veszel avokádót, az általában nagyon kemény, vagyis szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy megpuhuljon és finom legyen. Azzal, hogy berakod a hűtőbe, megállítod ezt a folyamatot, és nem lesz olyan ízletes, mintha már egy kicsit puhább lenne.
Forrás: Míg a lekvárt és a vajat az emberek a hűtőben tartják, addig ez a szabály nem vonatkozik a mogyoróvajra. Ez a finomság a hűvösebb, sötét helyet kedveli, de a nagyon hidegben megkeményedik, pedig épp az lenne a lényege, hogy kenhető maradjon.
Forrás: A narancsok és citromok tipikusan azok a gyümölcsök, amelyeknek szükségük van a melegebb levegőre, hogy elkezdjenek igazán megérni. Azzal, hogy berakod a hűtőbe, pont ezt a folyamatod állítod meg, és rövidesen észlelheted, hogy a héjuk elkezd megfakulni.
Forrás: Az almák általában egy-két hétig is bírják, ha megfelelő szobahőmérsékletben vannak tárolva, mivel az enzimek így a legaktívabbak. Ha viszont tudod, hogy csak sokára szeretnéd megenni őket, tény, hogy berakhatod a hűtőbe a gyümölcsöt, mert ez lelassítja ezt a folyamatot. Egyébként viszont hagyd nyugodtan az asztalon, mert finomabb lesz, mint ha jéghidegen próbálnád megenni.
Forrás: Bár ez nem étel, de nem akartuk kihagyni a listáról. A pezsgőt ugyanis nem szabad 3-4 napnál tovább tárolni a hűtőben, a nagy hideg miatt ugyanis a dugó elkezd kilazulni a helyéről. Emiatt a pezsgő gyorsabban oxidálódik, és megváltozik az íze is – és nem a pozitív irányban.