Galéria

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

Forrás:

Nászút

Ez az életmódváltás első fázisa. Azért hasonlít a nászúthoz, mert valószínűleg azt szeretnéd, hogy az eredmény örökké tartson, lelkes és áldozatkész vagy, várod a változást. 


Forrás:

Frusztráció

A motivációd szép lassan elkezd apadni („Nem fogytam semmit, pedig már 2 hete csinálom.”). Ebben a fázisban jössz rá arra, mekkora fába vágtad a fejszéd. De nyugalom, ha olyan változásokat iktattál be, amiket könnyen tudsz követni, nincs mitől félned!


Forrás:

Elfogadás

Ilyenkor már látod a fényt az alagút végén, de tudod, hogy rengeteg időre és erőfeszítésre lesz szükséged annak érdekében, hogy elérd a célodat. Ez elég idegesítő, de nem szabad siettetni a változást, pláne a fogyást. És ahogyan futás közben sem jó, ha elsieted a táv elejét, ebben az esetben is inkább árt, mint használ a gyors tempó.


Forrás:

Ellentmondás

A motivációd egyre csak csökken, úgy érzed, egy örökkévalóságig kell még kitartanod. Ahhoz, hogy sikerüljön, tűzz ki magad elé olyan célokat, amiket el is tudsz érni. Például igyál több vizet, vagy járj el heti 3-szor edzeni.


Forrás:

Félelem a jövőtől

Ha sokat fogytál, ezzel a fázissal nagy eséllyel találkoztál már. Ilyenkor döbbensz rá, hogy mennyire megváltoztál, szinte egy új ember lettél. Attól viszont, hogy megszabadultál a fölös kilóktól, még belül ugyanaz az ember vagy, csak nagyobb az önbizalmad, több az energiád. Ez pedig szuper!