Galéria

Megunhatatlan táncos filmek, amiktől azonnal felpezsdülünk

Forrás: Honey (2003)

Honey Daniels nappal hip-hop órákat tart helyi fiataloknak, éjjel pedig pultosként dolgozik egy diszkóban, ahol a munka után gyakran mutatja meg, mit is tud a parketten. Itt figyel fel rá egy menő kliprendező és felkéri, hogy legyen háttértáncos a klipjeiben. Nemsokára már az ő koreográfiáira táncolnak a legfelkapottabb hip-hop sztárok is. De bárcsak ilyen egyszerű lenne az élet...
Forrás: Hölgyválasz (2004)

John Clark látszólag boldog családapa és jónevű ügyvéd. Egy nap mégis arra eszmél, hogy valami hiányzik az életéből. A munkából hazafelé menet a vonat ablakából megpillantja a bájos Paulinát, aki egy táncstúdió ablakán mered kifelé szomorú tekintettel. John először csak ki akarja deríteni, miért olyan különleges a nő tekintete. Aztán magával ragadj a a tánc titkos világa, és ezzel együtt saját titka is lesz a férfinak, hiszen családja mit sem sejt az egészről.
Forrás: Flashdance (1983)

Alex Owensnek mindene a tánc. A lány esténként bárokban táncol, nappal viszont egyszerű hegesztőmunkásként dolgozik egy pittsburgi gyárban. Az az álma, hogy egyszer ő is a tánckonzervatóriumban tanulhasson. Főnöke, aki szerelmes belé, egy kis protekcióval szívesen egyengetné a karrierjét, amiről a lány persze hallani sem akar. Sem erről, sem más segítségről. De vajon megvalósítja-e az álmát?
Forrás: Vezet a ritmus (2006)

Pierre Dulaine díjnyertes tánctanár igencsak nagy fába vágja a fejszéjét, amikor elszegődik New York egyik legkeményebb iskolájába táncot oktatni. A diákoknak egytől-egyig bőven van vaj a fején és eleinte magasról tesznek a tanár próbálkozásaira. Aztán egyszercsak megtörik a jég, amikor Pierre olyat mutat nekik, amit maguk sem hittek volna...
Forrás: Footloose – Gumiláb (1984)

Ren Chicagóból költözik anyjával a porosnak tűnő kisvárosba, Beaumontba. A srác számára, aki addig a nagyvárosi tinédzserek életmódjához volt szokva, ez a hely egy egészen más világ a maga konzervatív szabályaival. Kiderül, hogy évekkel ezelőtt egy táncmulatság után autóbaleset történt a városban, amelyben 4 fiatal is életét vesztette. Azóta a helyiek nem nézik jó szemmel a táncot és a zenét. Egyetlen ember van, akit különösebben nem érdekelnek a szabályok, ő Moore tiszteletes lánya, Ariel. A két lázadó fiatal hamar egymásra talál...
Forrás: Dirty Dancing 2. – Havana Nights (2004)

A 18 éves Katey családjával Havannába költözik, az édesapja ott kapott ugyanis állást a Ford vállalatnál. A család egy szállodában lakik, ahol a lány megismerkedik egy helyes pincérfiúval. Szülei táncos múltja mindig is vonzotta Katey-t és úgy érzi, itt az alkolom arra, hogy Kubában, a ritmus világában kamatoztassa tudását. A szállodában vett táncleckék után rábeszéli a fiút, hogy induljanak együtt az országos táncversenyen.
Forrás: A szívem érted RAPes (2001)

Sara, a kisvárosi lány mindig is arról álmodott, hogy a balettnek szentelheti az életét. Ám miután édesanyja meghal, a lány vele együtt ezt a vágyát is eltemeti. Apjához költözik Chicagóba és igyekszik beilleszkedni a gimnáziumi közösségbe, ahova jobbára feketék járnak. A helyi táncklub egyik figurája, Derek nagyon nem balettra táncol: őt a hip-hop lüktető ritmusa élteti. A fiatalok találkoznak és felfedezik közös szenvedélyüket, a táncot. A kérdés az, hogy kialakul-e valami köztük és hogy Derek rá tudja-e venni Sarát, hogy ismét kezdjen el a balettal foglalkozni.
Forrás: Fekete hattyú (2010)

A New York City Balett a Hattyúk tavát tűzi műsorra, amelynek két főszerepére kiválasztják a visszafogott Ninát és az új táncosnőt, Lilyt. Nina a fehér hattyút személyesíti meg, de miközben kolleganőjével rivalizálnak egymással, mintha elő-előtörnének a sötétebb vonásai is.
Forrás: Szombat esti láz (1977)

Tony Manero egy festékboltban dolgozik, és az élete elsőre igen átlagosnak tűnik. De szombat esténként csőnasztót húz és tánccipőjében a táncparkett ördögévé válik. Hamarosan kiderül, hogy nemcsak a csípőjét tudja ide-oda tekergetni, hanem a hölgyek fejét is könnyedén elcsavarja.
Forrás: Dirty Dancing – Piszkos tánc (1987)

Baby a családjával egy könnyed nyaralásra érkezik a Kellerman Fogadóba. Egyik este az egyik ott dolgozó srác megmutatja neki, hol is engedik ki a fáradt gőzt a szálloda dolgozói és hivatásos táncosai. A lánynak megakad a szeme Johnny-n, a hely főtáncosán és akarva-akaratlanul belekeveredik az életébe.
Forrás: Step Up (2006)

Tyler nevelőszülőkkel él, ideje nagy részét pedig a züllött haverjaival tölti. Egy éjjeli balhé után közmunkára ítélik: abban a művészeti intézményben kell letöltenie a büntetését, ahol korábban a barátaival randalíroztak. Itt találkozik Norával a táncoslánnyal, akinek feltűnik a srác ösztönös tánctudása. Így, amikor a lánynak megsérül a táncpartnere, elintézi, hogy Tyler beugorhasson a helyére. Persze ez csak elsőnek tűnik könnyű megoldásnak, hiszen Tylerral nem is olyan egyszerű tanulni, mint az korábban gondolta. A fiú előtt viszont talán még új kapuk is megnyílhatnak ezután...