Galéria

10 csajos film, ami visszahozza a gimis évek hangulatát

Forrás: Olive egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat (persze csak átverésből) nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.

Forrás: Josie Geller, egy 25 éves, magányos másolatszerkesztő a Chicago Sun-Timesnál, aki a középiskolában képtelen volt beilleszkedni. Josie reménytelenül riporter akar lenni, és állandóan történetötleteket küld a főnökének, Gusnak. Egy nap egy személyzeti találkozón, a zsarnoki szerkesztő, Rigfort fiatal kora okán Josie-t jelöli ki, hogy cikket írjon egy középiskola életéről. Josie a legjobb oknyomozó technikát választja: beépül a diákok közé. 

Forrás: Nem könnyű a legnépszerűbb és legdögösebb csajnak lenni a Beverly Hills gimiben. Mégis a 15 éves Cher valahogy egyben tartja a dolgokat, sőt, még olyan tananyagon kívüli projektekre is talál időt, mint megtalálni a megfelelő párt a retorikatanárnak, vagy fazonalakítást csinálni egy slampos barátnőnek, ám takaros világa kezd összezavarodni, amikor megtudja, hogy milyen az, ha felbukkan a szerelem.

Forrás: Cady Heron afrikai vidékeken nőtt fel zoológus szülei mellett, és 15 éves koráig csak hírből ismerte az iskolát. A család azonban visszatér Chicagóba, és Cady egy átlagos gimnáziumban találja magát, ahol hamar megtanulja az első leckét: semmit sem tud azokról a vad dolgokról, amelyek az úgynevezett civilizációban – esetünkben egy középiskolában – előfordulnak. Ami itt folyik, az valóságos pszichológiai hadviselés és intrikák sora, és mindezek élén Regina George áll, a legmenőbb és legrafináltabb csaj az iskolában.

Forrás:
Egy nyaralás közben szeret egymásba a tengerparton Danny Zuko és Sandy Olleon. Ám a nyár gyorsan véget ért, és mindketten azt hitték, többé nem látják egymást. A gimiben viszont mégis újra összefutnak és kiderül, hogy áthághatatlan szakadék választja el őket egymástól. Danny a suli vagánya, míg Sandy igazából még csak fehér zoknis kislány, aki nem érti, hová tűnt a kedves tengerparti ismerős.

Forrás: A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapata, a Rancho Carne-i Bikák (Toros) pomponos szurkolócsapata vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes.

Forrás: Isabella Swan az apjához költözik a Washington állambeli Forks nevű városkába. Érkezését szívesen fogadják, mindenki barátságos a visszahúzódó természetű lánnyal. Egy család van, amely nem vesz tudomást az érkezéséről: a Cullenek. Bellának feltűnik, hogy Edward Cullen kerüli első közös órájuk óta, és észreveszi, hogy a Culleneknek van valami közös titkuk. Egy gyerekkori barátjától, Jacob Blacktől később megtudja, hogy egy legenda szerint Cullenék az indiánok ősi ellenségei, 'mások'. A lány nyomozni kezd és rádöbben, hogy Edward vámpír, azonban ez nem riasztja vissza.

Forrás: Véget ért a tavaszi szünet, és a gimibe újra visszatérő Zachnek szembesülnie kell a szörnyű valósággal: a suli első számú nagymenőjéből balfék pancserré válhat, mivel addigi álombarátnője, az igen attraktív, de kevés ésszel megáldott Taylor lecserélte őt egy nyálas szappanoperasztárra. Hogy a megtépázott hírnév és a büszkeség gyorsan helyreálljon, Zach fogadást köt barátaival, amelyben vállalja, hogy képes az első útjába eső csajból is bálkirálynőt faragni – legyen az akármilyen ronda és ügyetlen választott is.
Forrás:

Landon a menő srác, az iskola „arca”, aki príma életét éli. Haverjaival folyamatosan zaklatják a kisebbeket. Amikor viszont az egyik fiatalabb iskolatársukat célzó tréfa rosszul sül el, és Landont elkapják a rendőrök, s büntetésként – fiatal korára való tekintettel – közösségi feladatok elvégzésére ítélik. A szombati iskolában kell fiatalokat korrepetálnia, emellett részt kell vennie az iskolai színdarabban, és még pár hasonló – szerinte nem túl menő – feladatot elvégezni. E feladatok közben kerül kapcsolatba az iskola 'csodabogarával', Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. Két ellentétes személyiség találkozik, ám az érzések megváltoznak, de a neheze még hátravan…


Forrás: Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai, apja a fejébe vette, hogy amíg a nővére, Kat otthon ül, a húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, nincs senki, aki ki merne kezdeni vele, amíg színre nem lép egy srác, aki jobban akarja Biancát a többieknél. A csöppet sem szent cél érdekében felbéreli Patrick Veronát, ezt a rejtélyes múltú, rettenthetetlennek látszó fiatalembert, hogy csábítsa el a mogorva Kate-t.