Galéria

8 mítosz a tésztafőzésről, ami nem igaz

Forrás:

Igazság: Ha csak nem tésztasalátát készítesz belőle, akkor sose hűtsd le hideg vízzel a tésztát. A víz eltávolítja a már említett keményítőbevonatot, amitől elvész a tészta selymessége.


Forrás:

Igazság: A félkész tészta is odaragadna a falhoz, ebből nem lehet arra következtetni, hogy jó-e már. A tészta ugyanis természetes keményítőt tartalmaz, ami vékony rétegben bevonatot képet rajta, szóval az a tészta is ragad, aminek még kell 5 perc, és az is, aminek már nem.


Forrás: Igazság: Valójában az egésznek az ellenkezője igaz, ha sót adsz a vízhez, az csak növeli a forráspontot.
Forrás: Igazság: A profi szakácsok szerint ez egyszerű hoax, ha nem szeretnéd, hogy összeragadjon a tészta, akkor csak egy módszer létezik, a gyakori kevergetés.
Forrás: Igazság: A félbetört tésztát csak hamarabb ellepi a víz, de gyorsabban biztosan nem fog megfőni. A főzési idő ugyanis a tészta vastagságától függ, nem a hosszától.
Forrás: Igazság: A fedő semmiben sem változtatja meg a tészta textúráját, maximum annak a veszélyét növeli, hogy kifut a víz, de ennél semmi többre nem képes.
Forrás: Igazság: A profik épp hogy adnak egy kis főzővizet a mártáshoz, ugyanis a keményítőben gazdag lé simább textúrát hoz létre.