Galéria

Híres filmszerepek, amikre más sztárok is fenték a fogukat

Forrás: David Bowie hatalmas fantasy-rajongó, és imádta volna, ha A gyűrűk ura trilógiában ő alakíthatta volna Elrondot, a tündét. A rendező, Peter Jackson azonban inkább Gandalf szerepét adta volna neki, ám végül nem jött össze a dolog – a hivatalos ok a zenész túl sok elfoglaltsága volt...
Forrás: Dustin Hoffmann, mint A szárnyas fejvadász főhőse? Igen, a színész imádta volna, ha ő lehet a vásznon Rick Deckard, ám végül a karakter megformálását illetően nem jutottak dűlőre: a világsztár azt akarta, hogy a film főhőse sokkal agresszívabb legyen. Ám ebben nem sokan támogatták, így a szerep győztese Harrison Ford lett.
Forrás: Harrison Ford annyira tökéletes volt Han Solo szerepében, hogy képtelenség mást elképzelni helyette. Pedig George Lucas sokáig kereste az igazit: több színészt is lefotóztatott Han Solo karakterében, és sokáig úgy tűnt, Christopher Walken lesz a nyerő. Szerencsére Lucas az utolsó pillanatban másként döntött...
Forrás: Ez tényleg vicces, de a Man in Black főszerepét David Schwimmernek is felajánlották, ő azonban jelentéktelennek érezte magát a másik főhős, Tommy Lee Jones mellett, így nemet mondott. És akkor jött Will Smith, aki tényleg szuper volt a vásznon!
Forrás: Imádjuk Gal Gadot alakítását, épp ezért is furcsa, hogy elsőre Kristen Stewartnak ajánlották fel Wonder Woman szerepét. Ő azonban nemet mondott, pedig nem ez lett volna az első hasonló filmje. Talán hiányolta a vámpírokat??
Forrás: Heath Ledger elképesztően alakította Jokert, ezt pedig a halála után Oscarral is jutalmazták. De ezt a képet elnézve talán Ryan Gosling sem lett volna rossz választás. A színésznek azonban ezzel együtt több Batman-filmre is alá kellett volna írnia, ehhez pedig állítólag nem volt kedve...
Forrás: A készítők egyik fele szerint Tom Cruise lett volna a tökéletes Steve Jobs szerepére, ám a csapat másik fele túl idősnek találta a színészt. Végül Michael Fassbender lett a győztes, aki valljuk be, sokkal jobban hasonlít az Apple alapítójára, mint Tom Cruise. 
Forrás: Tobey Maguire mint Bilbó? A színész minden vágya ez a szerep volt, Peter Jackson azonban nem engedett, és Martin Freemant kérte fel a munkára, akivel tényleg tökéletes volt A gyűrűk ura!
Forrás: Angelina Jolie és Catherine Zeta-Jones nem túl jó barátnők, ennek pedig a Chicago című film az oka. Catherine kapta meg ugyanis a szerepet, nem Brad Pitt exe, sőt, Oscart is nyert vele a színésznő, ezt pedig nehezen emésztette meg Angelina. 
Forrás: Kate Winslet is közel volt ahhoz, hogy eljátszhassa Bridget Jones szerepét, ám a készítők végül úgy döntöttek, túlságosan fiatal a szerepre, Kate ugyanis akkor még csak 26 éves volt. 
Forrás: Lindsay Lohan mint Alíz? Fura lett volna, a színésznő ugyanis általában nagyon nem ilyen karaktereket alakít, és végül erre a filmesek is rájöttek: a forgatás előtt 4 hónappal Mia Wasikowska nyerte meg a szerepet. 
Forrás: Joseph Gordon-Lewitt, mint A Wall Street farkasa? Elképzelni is nehéz, hiszen DiCaprio zseniálisan alakította Jordan Belfortot. Joseph azonban szívesen játszott volna a filmben, de végül sem ő, sem Chris Evans nem tetszett a producereknek, és Leo kapta meg a munkát. 
Forrás: Kis híján Jeremy Renner lett a Mad Max főhőse, és nagyon nem sokon múlt a dolog, végül azonban mégis Tom Hardy lett a befutó. 
Forrás: Eredetileg Samuel  L. Jackson lett volna A visszatérő főszereplője, és Park Chan rendezte volna a mozit. Időközben azonban a rendező kilépett a filmből, így került a képbe DiCaprio, aki több munkát is visszamondott a szerep miatt. És milyen jól tette: az akadémia Oscarral jutalmazta a munkáját.