Galéria

10 kutyafajta, aminek nem lesz gond az egészségével

Forrás:

Szuperegészséges, imádnivaló fajta, amely esetében szintén a kiskori csípődiszplázia merülhet csak fel. A kicsiknek olyan aránytalanul nagy a szőrük, hogy úgy tűnhet, mintha szakálluk lenne.
Forrás:

Őt talán nem is kell nagyon bemutatnunk. Felmosó mopra hajazó bundájával szerencsére sokáig a legjobb barátunk maradhat, hiszen nagyon alacsony a betegségre való hajlama.
Forrás:

Igen aktív kutyafajta, remekül bevethető vadászatra, nyomkövetésre és mentésre is. Engedelmes, ragaszkodó típus, és szerencsére az orvosi kiskönyvében is csak a kötelező oltások kapnak majd helyet.
Forrás:

Kicsi, játékos, gyengéd, mókás külsejű kutyafajta. Neki is a csípőízületi gondok vehetik csak el kedvét egy jókora rohangálástól.
Forrás:

Ez az orosz fajta nagyon erős immunrendszerrel bír, leginkább terelésre és szánhúzásra használták a történelem során. Csak az olyan gyakori kutyabetegségektől kell tartani az esetében, mint a bélcsavarodás vagy a csípődiszplázia. Utóbbi kiküszöbölhető gyakori átmozgatással még kiskorában.
Forrás:

Vidám, agilis, kedves kutyus, s nem hazudtolja meg kopó mivoltát, hiszen imád vadászni, és remek nyomkövető. Ha őt választod, biztos lehetsz benne, hogy nem sokszor látjátok az állatorvost.
Forrás:

Szelíd és hűséges társra találhatsz benne, kedves és játékos kutyus. Tiszta vérvonala a hosszú ideig tartó egészségének is biztosítéka.
Forrás:

Közepes termetű kutyus, legszívesebben egész nap játszana. Mindössze két jellemző betegséggel kell számolnunk az esetében: az egyik a dermoid szinusz nevű örökletes bőrbetegség, amely gyulladást okoz; a másik a retinadiszplázia, ími a tájékozódási képességét ronthatja; azonban mindkettőre van már gyógymód.
Forrás:

Intelligens és bátor fajta, s jó sok mozgásra van szüksége makulátlan egészsége megőrzéséhez.
Forrás:

A spánielek legnagyobbika és legegészségesebbike. Göndör bundája jól mutat, és szerencsére nem is hullik. Neki is, mint a legtöbb nagytestű négylábúnak mindössze a csípőjével gyűlhet meg a baja.