Galéria

Azt fogják hinni a barátaid, hogy titokban séf vagy, ha kipróbálod ezt a 8 egyszerű, de hatásos kajatrükköt

Forrás: Minden sajtos ételhez való sajtot ne a hűtőből vegyél ki azonnal sütés előtt, hanem tartsd legalább 2 órán át szobahőmérsékleten. Ettől kevésbé tud megégni a sajt.
Forrás: A hagymának sokkal jobb íze lesz, ha nagyon hideg vízben áztatod, mielőtt tálalod.
Forrás: A kávéőrleménybe, mielőtt kifőzöd, tegyél egy csipet sót és egy kicsivel több fahéjat. Olyan csodás íze lesz a kávénak, amire nem is számítanál.
Forrás: A rizst és a quinoát ne csak sima vízben, hanem egy fél leveskockával ízesített vízben főzd meg. Remek ízt ad nekik.
Forrás: Szerezz kóser sót és tengeri sót, semmiképpen ne asztali sóval főzz.
Forrás: Mielőtt salátába tennéd a zöldségeket, egy kicsit sózd meg őket, és csak ezután keverd a salátába. Sokkal kevesebb levet fognak ereszteni.
Forrás: A hús íze sokkal lágyabb lesz, ha kukoricakeményítő és tojásfehérje keverékébe teszed, majd egy fedővel letakarva ebben pácolod sütés előtt.
Forrás: A pörköltszerű fogásokhoz mindig adj kis mustárt, összekeverve mogyoróvajjal. Olyan ízt és textúrát ad az ételnek, ami tetszeni fog.
Forrás: Desszertnek tálalj cukrozott epret egy kevés balzsamecettel. Nagyon egyszerű, de gurmé desszert.
Forrás: Ha pitét sütsz, a tökéletes textúra érdekében tegyél a nyers tésztába egy kis vodkát.