Galéria

10 tipp, hogyan étkezz egészségesebben, anélkül, hogy fel kéne borítanod az egész életedet

Forrás: Ahelyett, hogy kivonnál ételeket a diétádból, tegyél hozzájuk valami egészségeset! Még a pizzáról sem kell teljes egészében lemondanod, sőt! Ha eszel hozzá némi salátát, máris tettél valamit az egészségesebb táplálkozásért. Azért persze figyelj oda a feltétekre és a tésztára, amikor lehet!
Forrás: Írj kajanaplót legalább egy hétig! Ezen idő alatt figyeld meg, hogy melyik táplálék milyen folyamatokat vált ki a szervezetedben! Így okosabb leszel például abban a tekintetben, hogy mitől pörög jobban az anyagcserét, és mitől nem...
Forrás: Tanuld meg ízletesen elkészíteni a zöldségeket! Kísérletezz azokkal is, amiket eddig kihagytál az étkezéseidből, mert nem igazán kedveltél! Fűszerezz, próbálj ki párolási, sütési, grillezési technikákat, hogy kedvedre való ízeket találj!
Forrás: Kezdd a napot egy finom zöld smoothie-val!
Forrás: Egyél több zsírt! Hagyj fel a csökkentett zsírtartalmú élelmiszerek fogyasztásával: egyrészt, mert általában más, szükségtelen összetevőt tartalmaznak a zsír helyett, másrészt pedig a szervezetednek nagyon is szüksége van a zsírra, többek között a létfontosságú szerveid megfelelő működéséhez.
Forrás: Egyél több hüvelyest! Például lencsét, borsót, babot, esetleg szójababot. Fogyasztásukkal csökkentheted a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések esélyét.
Forrás: Hagyd abba az önsanyargatást!
Totál hülyeség, hogyha bizonyos ételeket egyáltalán nem engedélyezel magadnak! Néha igenis bele kel férjen egy szelet sütemény, egy-két kocka csoki vagy egy gombóc fagyi! Ha ügyesen kompenzálod az édességfogyasztást egy kicsivel több mozgással, akkor ezeken a mennyiségeken nem múlik majd semmi.
Forrás: A feldolgozott gabonát cseréld teljes kiőrlésűre, amikor csak teheted!
A fehér kenyér, tészta, kekszek, hagyományos gabonatermékek helyett válassz teljes kiőrlésű variációakat, és/vagy helyettesítd őket például kölessel, bulgurral, zabbal vagy quinoával!
Forrás: Minden étkezéskor egyél egy kis zöldséget és gyümölcsöt is! Ezzel biztosítod a szervezeted rostigényét, nem utolsósorban pedig ínyenc fogásokra is lelhetsz.
Forrás: Vigyél több rostot az étrendedbe! A normális napi adag 25-35 g lenne egyébként.
Forrás: Hagyj fel a mérgező önkritikával! Helyette mondj magadnak minden nap valami szépet, ösztönzőt, ami elégedettséget és motivációt adhat neked!