Galéria

Ezeket semmiképp se tartsd a konyhában

Forrás:

Számos kutatás bizonyította már be, hogy az összes holmink közül a telefonunk az, ami a lehető legtöbb baktériumot rejti magán. Mégis, ettől függetlenül az emberek többsége magával viszi a konyhába a telefont főzés közben, sőt, sokan még vacsoránál az asztal mellett is nyomkodják. Ha utóbbit nem is igazán tudod kiküszöbölni, lehetőleg főzés közben tedd minél távolabb a mobilodat az élelmiszerektől.
Forrás:

Te hol tartod a házi kedvenced edényét? Valószínűleg a konyhában, ahogy egyébként nagyon sokan másik is - de ez közel sem olyan jó ötlet. Sokszor ugyanis a kutya vagy a cica nem eszi meg teljesen a kaját, hanem egy részét a tálkában hagyja, ami viszont mágnesként vonzza a rovarokat. Különösen zavaró ez a nyári időszakban!
Forrás:

Te sem szívesel veszel újra és újra bevásárló szatyrokat, igaz? Egyrészt felesleges, ha otthon van belőlük, másrészt pedig a nejlonzacskók többsége nem lebomló, és árt a környezetünknek. Emiatt valószínűleg te is elraktároztál néhány újrahasználható bevásárlótáskát, amiket nagy eséllyel a konyhában tartasz. Szakértők szerint ez nem túl jó ötlet, hiszen a baktériumok könnyen megtapadnak rajtuk. Persze nem kell kidobnod őket, de a legjobb, ha nem a már kibontott konyhai élelmiszerek közelében tárolod őket. Ha viszont mindenképpen ott szeretnéd, érdemes fertőtlenítő kendővel áttörölni őket időnként, és kimosni.
Forrás:

Számos konyhában előfordul, hogy nagyobb üvegben tárolják el a háziasszonyok a fűszereket. Szakértők szerint érdemes inkább gyakrabban kevesebbet venni azoknak, akik nem főznek minden nap, mert idővel ezek minősége elkezd romlani. Persze valószínűleg nem lesz bajod, ha lejárt sóval fűszerezed az ételt, de az ízén észre lehet venni, ha valami már kezd tönkremenni.
Forrás:

Télen jó érzés, ha nem a hideg csempén állunk, hanem a szőnyegen, de valójában közel sem jó ötlet túl sokat elhelyezni ebből a szobába. A főzés miatt ugyanis nagyon gyorsan koszolódik, ráadásul magába szívja az illatokat, ami idővel cseppet sem lesz kellemes...