Galéria

Programok, hogy elűzd a januári szomorúságot

Forrás:

Az emberek többsége hajlamos teljesen elzárkózni a kirándulás gondolatától, hiszen meggyőződésük, hogy jókat túrázni csak tavasszal és nyáron lehet. Pedig saját tapasztalatból mondom, hogy a téli sétáknak is megvan a sajátos hangulatuk. Vállalj be te is egy túrát valamelyik hétvégére - nem kell megijedni a hűvösebb időtől, sem pedig a 10, esetleg 20 km-es távtól! Ha melegen felöltözöl, és viszel magaddal termoszban teát, még jól is fog esni a friss levegő, ráadásul egészen más oldaláról láthatod a tájat. A neten többféle szervezett túrát is találsz: van, ahol néhány kilométerenként adnak frissítőt, és olyan is, ahol a végén érmet kapsz, amiért teljesítetted a távot.
Forrás:

Oké, elismerjük, hogy néha tényleg van olyan hétvége, amikor az időjárás ellenünk fordul, és nincs az a pénz, hogy kimozduljunk otthonról. Idén januárban fogadd meg, hogy legalább az egyik hétvégén áthívod magadhoz valamelyik barátnődet, és tartotok egy pizsipartit. Nézzétek meg néhányat az elmúlt év legjobb filmjei közül, süssetek sütit, esetleg keverjetek saját koktélt, és beszéljetek ki magatokból mindent. Meglátod, néha csak erre van szükséged ahhoz, hogy jobb kedvvel vágj neki a hétnek.
Forrás:

Ha megfogadod az előző tippeket, a hátralévő három hétvégéből kettő már be is van táblázva. De szerencsére rengeteg olyan programötletünk van, amit akár munkaidő után is csinálhatsz, és segít abban, hogy estére pont kellemes fáradtsággal ess be az ágyba. Az egyik a korcsolyázás, a tél kihagyhatatlan programja, ami pont attól olyan klassz, hogy az év többi szakaszában nincs rá lehetőséged. Arról nem is beszélve, hogy már Budapesten is széles a választék: van, ahol egy hotel tetején nézheted közben a panorámát, van, ahol jégfolyóson mehetsz végig, és akadnak olyan helyek is, ahol teljesen ingyenes a korizás!
Forrás:

A tél egyik előnye, hogy ismét porondra kerülnek a forró italok, amiket nyáron biztosan nem fogyasztanánk. Vagyis, mikor máskor lenne jobb ötlet meginni egy forró csokit vagy forró teát, ha nem most? Tökéletes választás, ha csak egy kis beszélgetésre vágytok a legjobb barátnőddel vagy a pasiddal.
Forrás:

A fürdőzésről egészen megfeledkezünk általában télen, pedig már országszerte rengeteg szuper fedett hely van erre a célra. Télen különösen jó érzés elmerülni a forró vízben és lazítani, ráadásul a legtöbb helyen délutáni, olcsóbb jegyeket is lehet venni, így még csak úgy sem fogod érezni, hogy nem használod ki a belépőjegyet. Ezt igazán érdemes még kombinálni egy kis szaunázással vagy masszázzsal!
Forrás:

Gyerekként tuti, hogy te is sokszor társasoztál a tesóiddal, de valószínűleg az elmúlt években ritkán került sor erre. Szerencsére a fővárosban is egyre népszerűbbek azok a helyek, ahol egy idő mellett többféle társast próbálhattok ki a barátaiddal. De már az is szuper ötlet, ha valamelyik délután áthívsz néhány ismerőst, és otthon játszotok. Mindenhogy jó móka! Többször kéne sort kerítened rá neked is.
Forrás:

Persze nem kötelező folyton baráti vagy romantikus programokat szervezned. Néha muszáj egy kicsit egyedül is kikapcsolódnod, és ez nem csak a Facebookban tud kimerülni. Szuper ötlet például, ha egyik este leülsz a szobádban, és átgondolod, mit szeretnél elérni az elkövetkező egy évben. Kocsit vennél? Esetleg másik helyre költöznél, vagy több fizut akarsz? Készíts egy álomtáblát, amire felírod ezeket a vágyakat, ragaszd tele fotókkal (akár magazinokból is kivagdoshatod azokat, amiket szeretnél), és tedd ki, hogy minden nap lásd. Ezzel képes leszel bevonzani az áhított dolgokat az életedbe - és saját tapasztalatból mondom, hogy tényleg működik!
Forrás:

Veled is előfordul, hogy nem vágysz semmi másra, csak pihenésre és kikapcsolódásra - otthon? Ha szükséged lenne valami szuper tippre, ami nem film- vagy sorozatnézés, nekünk volna egy javaslatunk. Akár olvashatsz is, de szintén szuper ötlet, ha előveszed valamelyik régebbi, 1000 darabos puzzle-dat. Ez a játék garantáltan ellazít, és közben ráadásul pozitív hatással van az idegrendszerre.