Galéria

Négy elképesztő tény, amit tudósok állítanak a szerelemről

Forrás:

Az agyad az érintést két lépésben érzékeli: először felfogja, hogy ki érintett meg téged, aztán pedig azt, hogy mennyire kedveled ezt a személyt. Csak akkor fog kellemes érzéssel eltölteni ez a gesztus, ha már volt ezt megelőzően is szimpátia köztetek; ezután viszont minden érintés növelni fogja ennek mértékét. Ezért van az, hogy ha egy számodra szinte ismeretlen ember érint meg, egyáltalán nem érzel boldogságot; ez ugyanis csak akkor tesz vidámabbá, ha már volt köztetek szimpátia előtte is.
Forrás:

Nagyon érdekes, de a zene kiemelten fontos szerepet játszhat egy kapcsolatban. Kutatók szerint ugyanis a nők vonzóbbnak látják a férfiakat egy randin, ha például beszélgetés közben szól a zene a háttérben. Ez alátámasztja azt a felvetést, miszerint 'a nők a füleikkel szeretnek' – a szavak ugyanis kifejezetten fontosak a számunkra. A zenével kapcsolatos információk viszont a férfiakra nem bizonyultak igaznak.
Forrás:

Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást, de egy ideje már bebizonyosodott, hogy ez az állítás nem teljesen felel meg a valóságnak. Sőt, valójában minél több közös vonás van benned és a pasidban, annál nagyobb eséllyel váltok egy csapattá, amely közösen küzdi le a problémákat. Az ilyen kapcsolatok ritkábban végződnek válással.
Forrás:

Az első csók a legfontosabb, és ennek különös oka van. Amikor ugyanis sor kerül rá, a szádban lévő érzékelő sejtek analizálják a kapott infókat, géneket és DNS-t, majd továbbküldik az információkat az agyad felé. Ha genetikailag kompatibilisek vagytok, akkor elkezd oxitocin és szerotonin felszabadulni a szervezetedben, amit más néven szerelemhormonnak is neveznek. Emiatt érzed ezt a csodálatos érzést valaki iránt.