Galéria

13 viselkedésfajta, amivel akaratlanul és tartósan rossz benyomást kelthetsz

Forrás: tárolsz a profilod alatt, önzőnek és nárcisztikusnak fognak tartani.

2. A profilképed ne ábrázoljon túl közeli arcot; egy távolabbról (mondjuk egy méterről) készült kép bizalomgerjesztőbb hatást kelt.
Forrás:

3. Mutasd ki az érzelmeidet, de ne túlságosan. Ha látványosan próbálod elrejteni, mit érzel, ezzel azt a benyomást kelted, hogy nem érdeklődsz mások iránt és nem mutatsz együttérzést irántuk.

4. Ugyanakkor ha túl sok érzelmet mutatsz, impulzívnak és forrófejűnek fognak tartani.


Forrás:

5. Ne pletykálj és ne beszélj ki senkit a háta mögött – ha így teszel, a beszélgetőpartnered automatikusan arra következtet majd, hogy megbízhatatlan vagy és amint kilépsz az ajtón, őt fogod kibeszélni.

6. Érdeklődj az iránt, akivel beszélgetsz, ügyelj arra, hogy ne beszélj túl sokat magadról. Utóbbi azt is jelentheti, hogy okosabbnak tartod magad másoknál.

7. Az álszerénységnek semmi értelme, mindenki felismeri és nem túl sok nyitottságot feltételez.


Forrás:

8. Vigyázz, hogy ne legyél túl udvarias – az emberek ilyenkor azt feltételezik, hogy hátsó szándékaid vannak.

9. A hűvös, távolságtartó viselkedés nem segít elnyerni mások bizalmát. Ha aggódsz, hogy szimpatikusnak találnak-e, inkább úgy menj elébe a dolgoknak, mintha máris kedvelnének. Ez a pozitív attitűd működni szokott.

10. Ne dicsekedj, ha nem muszáj, híres emberek barátságával, mert a beszélgetőpartnered ebből azt fogja levenni, hogy manipulálni próbálod őket és leereszkedően bánsz velük.


Forrás:

11. Inkább maradj komoly, mint hogy ne legyen őszinte a mosolyod. A nyílt, valódi mosoly nagy előnye, hogy a partnered később könnyebben és gyorsabban ismer fel újra.

12. Az őszinte mosoly azért is fontos, mert megnyerőbb is. Mint a mellékelt ábra mutatja :), az emberek azt a mosolyt találják őszintének, ami az egész arcon szétterül. Ha a szem nem mosolyog, akkor nem fogják elhinni, hogy az örömöd valódi!