Galéria

6 rossz szokás, amitől még szárazabb lesz a bőröd

Forrás: # A bőrödhöz közel hordod a gyapjútA jó puha gyapjúpulcsi vagy akár gyapjúkardigán nagyszerűen tartja a test melegét, ugyanakkor érdemes arra ügyelned, hogy ne hordd őket közvetlenül a bőröddel érintkezve. Hiszen bár a gyapjú meleg és lélegző, a bőrhöz érve durva lehet, irritációt okozhat. A gyapjú alá húzz egy könnyed pamutréteget, így elkerülheted a kidörzsölődést, kipirosodást és az ezek által okozott száraz érzetet. 
Forrás: # Alkoholtartalmú készítményeket használsz a bőrödre Gyakran előfordul az is, hogy nem a bőrtípusodhoz megfelelő készítményeket használod, de az talán még gyakrabban, hogy olyan termékeket is felviszel a bőrödre, amelyek a pattanásokat, bőregyenetlenségeket hivatottak korrigálni. Márpedig ezek gyakran tartalmaznak alkoholt, ami pedig köztudottan elvonja a vizet a bőrtől. Kérd ki egy kozmetikus és/vagy bőrgyógyász véleményét arról, hogy milyen típusú ápoló termékeket ajánl a bőrödhöz.
Forrás: # Nyirkos zoknit vagy kesztyűt viselsz Nyilván senki sem hord szánt szándékkal nedves, nyirkos ruhadarabokat, főként, ha ezek pont a kézzel és lábbal érintkeznek, de a helyzet az, hogy néha sport közben vagy esős időben elkerülhetetlen, hogy vizesek legyenek rajtunk ezek a holmik. Márpedig ha ez megtörténik, az nemcsak felfázást, hanem bőrirritációt is könnyedén katalizálhat. Amint lehet, szabadulj meg a nedves ruházattól, mindig legyen nálad váltó zokni, vegyél fel vízálló cipőt, a kesztyűt pedig igazán nem ciki két rétegben használni, főleg, ha fázós vagy.  
Forrás: # Túlzottan feltekered a fűtést Amint kint csökkenni kezd a hőmérséklte, természetes, hogy te még jobban ráadod a kakaót a fűtésre a lakásban. A túlzottan feltekert termosztát azonban nem tesz jót a bőrödnek, ugyanis a nagy melegben szárazzá, páramentessé válik a levegő, így nem csoda, hogy először a kezed, majd a többi testrészed is elkezd kiszáradni, kirepedezni. Ha csak teheted, szoktasd magad egy kellemes átlaghőmérséklethez, és inkább húzz fel egy réteggel több ruhát, mint hogy túl meleg legyen a levegő. Az egészséges alváshoz pedig nagyjából 18-20 közötti hőmérsékletre van szüksége a szervezetednek és a bőrödnek is.  
Forrás: # Gyakran veszel forró fürdőt Semmi sem fogható egy kád meleg vízben való relaxáláshoz, miután már kellően kidideregted magad. Ha azonban túl forróra állítod a csap hőmérsékletét és sokáig áztatod benne, az sajnos a bőröd kiszáradásához is vezethet. A meleg víz ugyanis kivonhatja a természetes olajokat a bőrödből, így az veszít a nedvességtartalmából. A következőket teheted: csak ritkán vegyél ülőfürdőt, és lehetőleg ne órákig ücsörögj benne, a hőmérsékletet pedig tartsd kellemesen melegen, de semmiképp se forrón.
Forrás: # Télen is a nyári arc- és testápoló készítményeidet használod A könnyű és olajmentes hidratáló termékek valóban tökéletesek a melegebb hónapokban, de amikor a hideg idő kezd bejönni, érdemes olyanra váltani, ami gazdagabb összetevőket tartalmaz. Hiszen az olajtartalmú készítmények több nedvességet zárnak a bőrbe és segítenek sokáig benne is tartani azt. A hideg levegő elvonja a hidratáló krémekben található vizet a bőrödtől, ezért sokszor úgy is érezheted, hogy megfagyott, kiszáradt, húzódik a bőröd. Válassz olyan krémet, amely védőréteget képez a bőrön és ezáltal biztosítja nedvességtartalmának megőrzését.