Galéria

Ezeket semmiképp se tedd a mikróba!

Forrás: Olyan ételhordót, amiben fém van

Vannak kifejezetten olyan tárolók, amiken fel van tüntetve, hogy mikrózhatók – kizárólag ezeket szabad beletenni a konyhai készülékbe! Sok olyan ételhordó létezik ugyanis, amiben fém található, ez pedig könnyen tüzet fog, és nemcsak a mikrót teszi tönkre, hanem komoly tüzet is okozhat.

Ugyancsak tilos papírzacskót tenni a mikróba!
Forrás: Tojást

Főtt tojást mindig csak felforralt vízben szabad készíteni, mikróban sosem! Bármennyire is egyszerű ötletnek tűnik, valójában csak problémákat okoz; a hatalmas hő miatt ugyanis a tojások simán felrobbanhatnak, nem kis koszt hagyva maguk után.
Forrás: Csípős paprika

Ezt sosem szabad a mikróba tenni, ugyanis két okból kifolyólag is problémát okoz. Egyrészt nagyon könnyen lángra kapnak a nagy hőmérsékleten, másrészt pedig felmelegítés közben olyan kémiai anyagokat árasztanak, amelyek nagyon csípni kezdik a szemed. Egyik sem túl kellemes élmény.
Forrás: Gyümölcs

Akadnak olyanok, amelyek bírják a nagy hőt, de inkább ne kísérletezz. A szőlő például biztosan fel fog robbanni a felmelegítéstől, a mazsola pedig füstölni kezd egy idő után.
Forrás: Bármiféle szósz

Félreértés ne essék, lehet szószos ételeket mikrózni. De előtte mindenképpen fedd le őket legalább egy másik tányérral, ugyanis a nagy hőmérsékletre úgy reagálnak, hogy teljesen összefröcskölik az egész mikrót.