Galéria

5 kosztümös tévésorozat a Downton Abbey óta

Forrás: Doctor Thorne (2016)

A Downton Abbey megalkotója, Julian Fellowes új produkciójának központi témája természetesen a szerelem; Frank odavan dr. Thorne unokahúgáért, Mary-ért, de a család nyomása alatt inkább vagyonos arát kellene találnia. A történetet beárnyékolja egy régi, rejtélyes incidens, ami Mary édesapjának halálát okozta.

Főszereplők: Tom Hollander, Stefanie Martini, Harry Richardson
Forrás:
Négy nő a háború alatt szupertitkos kódfejtéssel foglalkozott a brit kémelhárításnál. Ezt a tevékenységüket hét év elteltével, békeidőben is titkolniuk kell. Mégsem bírnak leállni; amikor gyilkosságsorozatról írnak a lapok, ők meglátják a bűncselekmények közötti összefüggéseket úgy, ahogyan a Scotland Yard sem. A The Bletchley Circle minden egyes márványoszlopa, villamoskocsija, hajhulláma és télikabátja újabb és újabb esztétikai élmény. És akkor még nem beszéltünk a zenéről. Itt nézhetsz bele, a teljes sorozat pedig megtalálható a Netflixen (angolul).

Főszereplők: Anna Maxwell Martin, Rachael Stirling, Sophie Rundle, Julie Graham, Hattie Morahan
Forrás:

London, az 1950-es évek. A szegénynegyedben vagyunk, ahol a frissen végzett Jenny bábaként kezd dolgozni egy intézményben, amely a legnagyobb meglepetésre apácazárdaként működik. Minden epizód egy-egy újabb dráma: magukra hagyott újszülöttek, vérfertőzésből, titkos viszonyokból lett fattyúk tucatjaival kell az összetartásra kényszerülő nőknek valamit kezdenie.

Írta: Heidi Thomas, főszereplők: Jessica Raine, Miranda Hart, Laura Main
Forrás:

Mi történt Elizabeth Bennettel és Mark Darcy-val, miután összeházasodtak? Pontosan erre a kérdésre ad választ a P. D. James regényéből készült tévésorozat, amelyben George Wickham gyilkossági ügybe keveredik. Wickham szerepében a szexisen intelligens Matthew Goode!

Főszereplők: Matthew Rhys, Anna Maxwell Martin, Jenna Coleman, Matthew Goode
Forrás: Történelmi igényű korrajz az 1916-os dublini felkelésről, csodálatos kosztümökkel és ír akcentussal.

Főszereplők: Charlie Murphy, Sarah Greene, Ruth Bradley