Galéria

Tudatosnak és jól informáltnak vallják magukat a magyar párok a családalapítás terén: egy kutatás eredményei

Forrás: Az idén augusztusban zajló nagy családalapítási kutatás egyik legpozitívabb eredménye, hogy a kitöltők döntő többsége, 88 százaléka vallja magát tudatosnak a családtervezés tekintetében, s nem bízza a véletlenre a dolgot.
Forrás: Szintén derülátásra ad okot, hogy a tudatosság mellett sokan tisztában vannak azzal is, hogy a sikeres fogantatáshoz elengedhetetlen a megfelelő körülmények megteremtése, s a válaszadók 58 százaléka jól informáltnak tartja magát a kérdést illetően. A párok közül sokan ismerik fel a harmónia jelentőségét, ugyanis a legtöbben a testi-lelki egyensúlyt jelölték meg, mint a sikeres teherbe esést támogató lefontosabb tényezőt.
Forrás: Az elemzés alapján egyre többen látják be azt is, hogy a női szervezetet mihamarabb szükséges felkészíteni a babavárásra, amelynek során jelentős szerepet játszanak a természetes alapanyagok, a tápanyagokban gazdag ételek, valamint a mio-inozit- és a folsavtartalmú étrend-kiegészítők, illetve a vitaminok is. 
Forrás: A vizsgálatban résztvevők fele véli úgy, hogy a megismerkedéstől számított 3-5 éven belül a legideálisabb a családalapítás.
Forrás: A kérdőívet kitöltők közel fele két gyermeket szeretne, míg 18 százalékuk három, 17 százalékuk pedig egy utóddal számol. Akik egyelőre nem terveznek a párjukkal közösen gyermeket vállalni, azoknál indokként szerepelt a már meglévő közös vagy előző párkapcsolatból származó gyermekek száma, de nem meglepő módon az anyagi biztonság hiánya, a karrier és a függetlenség előtérbe állítása is.