Galéria

10 dolog, ami a 15 évvel ezelőtt karácsonykor még nem létezett

Forrás: Instagram

Egyik kedvenc közösségi oldalunk, az Instagram 2010-ben jelent meg, így biztos, hogy 15 évvel ezelőtt még nem tudtad kiinstázni a karácsonyfádat.
Forrás: iPad

Az Apple tabletjén sem netezhettetek még 2009-ben, az elektronikai eszköz ugyanis szintén 2010-ben jött ki.
Forrás: Pinterest

Ma már a Pinterest az elsődleges forrásunk, ha ünnepi inspirációt keresünk, de 2006-ban még biztosan nem így volt. Ez a weboldal ugyanis 2010-ben indult hódító útjára. (Komolyan, mi volt 2010-ben, hogy minden akkor jött ki?)
Forrás: Angry Birds

Tipikusan az a játék, amivel az unalmas időszakokat szerettük kitölteni, míg például utaztunk a buszon vagy nem volt mit csinálni otthon. A játék 2009-ben készült el, év végén.
Forrás: Candy Crush

Az előzőhöz hasonló játék a Candy Crush, ami szintén a figyelmünket tudta lekötni egy ideig, plusz arra is jó volt, hogy versenyezzünk a barátainkkal, ki tud messzebbre jutni. Mindössze 10 éve jelent meg.
Forrás: Tinder

A szinglik 2006 karácsonyán még tutira nem húzogatták jobbra vagy balra a pasik profilját a telefonjukon, a Tinder ugyanis 2012-ben jelent meg.
Forrás: Starbucks sütőtökös latte

Már az íze is a karácsonyra és a Halloweenre emlékeztet minket, de 15 éve még tuti nem ittad ezt a fa alatt. Mindössze 6 éve készült el az első, mai formájában ismert verzió a Starbucksban! (Egyébként legelőször 2003-ban árulták, de akkor még hosszú évekig tele volt mesterséges színezékkel az ital.)
Forrás: Google Chrome

Az biztos, hogy 15 éve a számítógépeden nem a Google Chrome-on keresztül böngésztél, mert ez 2008-ig nem létezett, Magyarországra pedig kicsit később jutott el.
Forrás: Vámpírnaplók

Egyik kedvenc sorozatunkat sem nézhetted a családi programok után, hiszen csak 2009-ben jött ki az első rész, Magyarországon pedig később volt elérhető.
Forrás: Snapchat

A népszerű app sem jött be a köztudatba egészen 2011-ig, így 15 éve tuti nem próbálhattad ki a karácsonyos filtereket!