Galéria

Egyre több színésznő játszik smink nélkül filmekben – 7 példa

Forrás:

Salma Hayek – Beatriz at Dinner (2017)

 

„Annyira izgatott voltam, hogy végre nem kell jól kinéznem – mondta Salma egy interjúban, akinek nemcsak a sminkről kellett lemondania, hanem egy előnytelen parókát is ráadtak. Hozzátette: 'Felszabadító élmény volt. Ennek a nőnek semmi köze nincs ahhoz, ahogy kinéz. Imádtam. Boldog voltam, hogy nincs rajtam az a teher, ami a legtöbb nőre ránehezedik. Nincs szexibb, mint a tehetség. És az örökké tarthat”.


Forrás:

Jennifer Aniston – Boldogság bármi áron (2014)

Aniston is módfelett örült és felszabadítónak találta, hogy smink nélkül játszhatja végig a Cake főszerepét. „Nőként meg kell felelnünk egy elvárásnak, akár rajtunk van a kamera, akár csak kiszaladunk vásárolni. Az igazság az, hogy nem mindig ugyanúgy nézünk ki. Nem mindig veszünk fel magas sarkút. Nem mindig van belőve a hajunk és megcsinálva a sminkünk. Ez a karakter tulajdonképpen már feladta, néha még azt is, hogy felkeljen reggel.”

 

Forrás:

Mary J. Blige – Mudbound (2017)

A rendező, Dee Rees arra kérte Blige-t, hogy mindenfajta sminktől és hajhosszabbítástól szabaduljon meg. A kezdeti bizonytalanságok után ez a döntés felszabadítóan hatott az énekesnőre. „Korábban észre sem vettem, mennyi fölösleges dologba kapaszkodom, ami széppé tesz. Küzdöttem a körmökért, a parókákért és ehhez hasonlókért… De amint megbíztam Dee-ben, felszabadított. Megnyitotta bennem a belső szépséget… Azt, amilyen valójában vagyok. A többi egyáltalán nem számít.”

 

Forrás:

Hilary Swank – Millió dolláros bébi (2004)

A bokszolólányon természetesen van smink, de az inkább eltorzítja az arcát, mintsem szebbé tenné. Tipikusan Oscar-gyanús szerep, és a gyanú be is igazolódott.


Forrás:

Reese Witherspoon – Vadon (2014)

„Szóval egy kis szempillaspirál és korrektor, ugye? Nem, az sem, semmi smink” – idézte fel anno Reese a beszélgetését a rendezővel. „Sosem láttam még így magam” – mondta még, hozzátéve, hogy déli államokbeli (New Orleansban született) nőként meglehetősen konzervatív volt ebben a kérdésben, ezért elég szokatlan volt bárki előtt smink nélkül mutatkoznia, hát még a kamera előtt.

 

Forrás:

Saoirse Ronan – Lady Bird (2017)
A színésznő egy interjúban bevallotta, hogy az akné a sajátja volt a filmben, nem sminkes pötyögtette oda. „Remek lehetőség volt arra, hogy megmutassuk, hogyan fest egy ilyen korú ember a valóságban. A legtöbb fiatalnak csapnivaló bőre van! És az ilyesmit nem sokszor látni a filmekben. A legtöbb tinédzsert 30 éves felnőttek játsszák, akiknek csodálatos a bőrük. Remélem, ez segít a fiataloknak vagy bárkinek, aki bajlódik a bőrével.”

 

Forrás:

Viola Davis – Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot (2014-)

A sokszorosan díjnyertes tévésorozat főszereplőnője nappal erős sminkben, elegáns kosztümökben és egyenes hajjal jár, de amikor hazaér, lemossa az arcáról a festéket, leveszi a parókáját, felfedi rövid, göndör haját és azonnal sebezhetővé válik a szemünk előtt.

„Nem a férfifantázia egy termékét akartam megmutatni: szerettem volna beengedni a nézőket egy igazi nő világába. Akkor is, ha kényelmetlenül érzik magukat tőle.”