Galéria

5 ok - ezért hízol el télen

Forrás:

Nem mész ki

A hidegben senkinek nincs kedve kimenni és mozogni sem. Valószínűleg jóval kevesebbet edzel, mert eljutni a teremig is elég lelombozó. Ha pedig csökken az aktivitásod, kevesebb kalóriát éget el a szervezeted. Ráadásul ha edzés helyett inkább otthon tespedsz a kanapén, valószínűleg többet is nassolsz.

Keress egy edzőtársat, aki segít abban, hogy motivált maradj!


Forrás:

Nem tudsz ellenállni a bulin a kajáknak

Egy csalónappal nincs gond, a baj akkor kezdődik, ha nem mozogsz és mellé sok egészségtelen ételt fogyasztasz. A karácsony és szilveszter például tökéletesen alkalmak a hízásra. 

A legjobb, amit tehetsz, ha a svédasztalról okosan válogatsz, s a tányérodon a fehérje és a zöldségek kapják a főszerepet.


Forrás:

Egészségtelenül táplálkozol

Télen mindenki stresszesebb, ilyenkor pedig kevésbé tudsz ellenállni a csábításnak és kalóriadús ételeket fogyasztasz.

A legjobb, ha ezekből csak keveset eszel, illetve helyettük egészségesebb termékeket vásárolsz és ezekkel pakolod tele a kamrát.


Forrás:

Rossz a kedved

Egyesekre a rossz kedv úgy hat, hogy többet esznek. Ilyenkor sokan kívánják a cukros, szénhidrátban gazdag ételeket.

A legjobb, ha teszel ez ellen és keresel olyan programot, ami feldobja a hangulatodat!


Forrás:

Alvási gondok

Ha a kedved nem túl rózsás, könnyen lehet, hogy aludni sem tudsz. De persze a korai sötétség és késői napfelkelte miatt előfordulhat az is, hogy egyszerűen többet alszol. 

A megoldás, ha lefekvés előtt nem nyomkodod a telefonodat, kicsit lehűtöd a hálószobádat, esetleg relaxálsz, ha van időd.