Galéria

Stresszmentes karácsony, avagy így lehet ez a mostani életed eddigi legjobb ünnepi szezonja

Forrás:

Biztos, hogy szükség van 4 féle főételre és 6 féle süteményre? Könnyen lehet, hogy csak saját magaddal szemben állítasz fel elvárásokat, amelyek talán irreálisak is. Kérdezd meg a családodat, hogy milyen ételek nélkül nem tudják elképzelni az ünnepet és csak azokat készítsd el! Vond be a készülődésbe a gyerekeket és a párodat is, hogy bizonyos konyhai műveleteknél levegyék a válladról a terhet. Diót pucolni, mákot darálni mindenki tud.
Forrás:

Amellett, hogy akár a gyerkőcöket is bevonhatod játékosan például a portalanításba, törölgetésbe; vannak dolgok, amiket nem feltétlenül kell megtenned. Például senki sem veszi észre, ha nem mosod ki a függönyöket, nem pucolod meg az ablakokat,s  nem takarítasz fel még egyszer, mielőtt betoppannak a vendégek. Ezek a dolgok az évek alatt ha kellett, ha nem, belénkivódtak és nehezen engedjük el őket. Pedig rengeteg feladatot és stresszt is megspórolhatunk azzal, ha lehúzzuk őket a teendőink listájáról.
Forrás:

Nézz ki egy napot vagy akár csípj le minden napból 1-1 órát, amikor csak magaddal foglalkozol! Szerezz be egy csinos ruhát, menj el egy masszázsra vagy szaunázni, olvass, radírozd át a tested, lakkozd ki a körmödet, ápold megfelelően az arcbőrödet!
Tudtad, hogy a fokozatosan kialakuló apró ráncocskák a stressz következményei is lehetnek? Épp ezért igyekezz minél többet lazítani, az arcodat pedig igazi feltöltődésben részesíteni!



Forrás:

Bátran ajánljuk figyelmedbe a Vichy Slow Age arckrémét, amely az antioxidáns baicalin és a bifidusz hatóanyagokat egyesíti az ásványi anyagokban gazdag Vichy Termálvízzel. A baicalin növényfaj az erős UV-sugárzásról és hideg időjárásról ismert kínai Senhszi tartományból származik. Már 2000 éve használják, és a kínai orvoslás 50 alapgyógynövénye közé sorolják, ugyanis antioxidáns hatása erőteljesebb, mint a jól ismert E- és C-vitaminé.

És ezt tudtad?

A bifidusz probiotikum pedig segít erősíteni a bőrbarriert és csökkenteni a bőr érzékenységét a káros környezeti hatásokkal szemben. Így nem csoda hát, hogy ezen hatóanyagok a méltán híres, 15 ásványi anyagban és nyomelemben gazdag Vichy Termálvízzel egyesülve pajzsot jelentenek a bőrödnek a stressz okozta káros behatásokkal szemben is.
Forrás:

Tényleg csak annak vásárolj ajándékot, akinek feltétlenül 'szükséges'. Mindenki másnak (péládul betoppanó vendégeknek, kollegáknak, barátoknak) megteszi egy kézzel készített apróság is, akár magad sütötte keksz, saját készítésű lekvár vagy egy üveg tojáslikőr, amivel idén kísérleteztél először.

Próbáld meg az ajándékokat lehetőleg előre beszerezni, vagy vásárolj online, hogy még kényelmesebb legyen!
Forrás:

Minden évben felkerekedtek és mindenkit végiglátogattok – vagy hozzátok jön mindenki? Előbbi az utazgatás, utóbbi a plusz készülődés miatt lehet terhes. Beszéld meg a családdal, barátokkal, hogyha valamelyiküket idén nincs kapacitásotok meglátogatni, a nálatok töltött idő helyett pedig javasold, hogy találkozzatok inkább egy semleges helyen (például bisztróban, étteremben). Így nem kell még azokra a napokra is készülnie senkinek, a költségeket pedig megoszthatjátok. 

Ahhoz, hogy a karácsony pihentető is legyen, magadnak is engedélyezned kell a megállást, ezt pedig a szeretteidnek is tudomásul kell venni.