Galéria

Ezektől a szokásoktól lesz pattanásos a bőr

Forrás:

Sokkal undorítóbb, mint hinnéd, hiszen rengeteg baktérium található rajta. Ha például hozzányúlsz a kilincshez, a pénzedhez és úgy a telefonodhoz, biztos, hogy a kórokozók egy része a telódon landol, amit az arcodhoz érintesz beszélgetés közben…

 


Forrás:

Mindegy, hogy mit csinálsz, tudat alatt naponta rengetegszer nyúlsz az arcodhoz, ezzel viszont egy csomó baktériumot viszel fel az arcbőrödre, ami jó terep az elszaporodásukhoz és a pattanások kialakulásához is. Ezen segíthet, ha rendszeresen kezet mosol.

 


Forrás:

A mellkasod és a hátad is könnyen kipattoghat, ha izzadás után nem mész el tusolni, hiszen így is megtelepedhetnek a bőrödön a baktériumok. A legjobb, ha antibakteriális tusfürdőt használsz, de ha nincs időd zuhanyozni, legalább gyorsan átöltözöl.

 


Forrás:

Ha nem olyan arctisztítót használsz, amit olajos, zsíros bőrre fejlesztettek ki, ne csodálkozz, ha kirügyezel.

 


Forrás:

Önmagában nem okoz pattantást, viszont hozzájárul a kialalakulásához, hiszen hormonális változásokat indít el a testben, s ettől zsírosabbá válhat a bőr.

 


Forrás:

A piszkos párnákon megtelepszik a por, de a baktériumok, atkák, gombák, pollenek, elhalt hámsejtek, verejték és más anyagok, szóval érdemes gyakrabban cserélned őket.