Galéria

6 DIY karácsonyi dekoráció, amit egyenesen imádni fogsz

Forrás:

Őszintén: neked hány befőttesüveg rejtőzik a lakásodban? Valószínűleg több, mint amennyire tényleg szükséged lenne. Ez most kapóra is jöhet, hiszen némi kreativitással szuper dekorációt készíthetsz belőlük. A dolog egyszerű: töltsd meg őket néhány kisebb-nagyobb díszgömbbel, majd készíts egy piramist a képen látható módon. A legjobb, ha a tetejére te is teszel egy csillagot, és gyöngyökkel körbeöleled, hogy minél inkább karácsonyfa formája legyen.
Forrás:

Ki mondta, hogy egy szimpla, átlátszó üveggömb unalmas lenne? Már önmagában is jól néz ki, de kevés munkával kifejezetten egyedivé teheted őket. Töltsd meg az egyiket apró kövekkel, vagy önts bele műhót (akár cukor vagy só is megteszi, a lényeg, hogy hasonlítson rá), és egy apróbb karácsonyfa formát állíts bele. Egy szemöldökcsipesz segítségével tudod mozgatni benne a megfelelő helyre, és ragasztóval bele is rögzítheted őket.
Forrás:

Nem csak a ház belső részét lehet feldíszíteni, a kinti dekorációra is érdemes figyelmet fektetned - akkor is, ha nem kertes házban laksz, hanem erkélyed van. A képen látható díszhez például nem lesz szükséged másra, csak egy régi hullahopp karikára, amihez zsinórral rögzítesz növényeket (ez például eukaliptuszból készült, de persze neked nem muszáj ezt választanod). Akár fenyőágakat is felhasználhatsz, a végén pedig keresztbe is köss madzagokat. Erre tudod rárögzíteni a feliratot, amit akár erősebb kartonpapírból is elkészíthetsz.
Forrás:

Ha vannak gyerekek a családban, akár velük együtt is elkészítheted ezt a díszt, hiszen nem igényel túl sok időt vagy kézügyességet. Vegyél egy egyszerű, fehér gyertyát, és a tetejét a biztonság kedvéért ragaszd körbe papírral, nehogy csillámos legyen. Az alsó részét kend be decoupage ragasztóval, majd szórj rá glittert, minél többet. Hagyd száradni egy napig, majd fújj rá lakk spray-t, hogy ne potyogjanak nagyon a csillámok.
Forrás:

Egyszerű, mégis nagyszerű - leginkább így tudjuk jellemezni ezt a díszítést. Jégkrémpálcikákra, ragasztópisztolyra és színes spray-re lesz csak szükséged: mindössze annyit kell tenned, hogy a képen látható formára elkezded összeragasztani a pálcikákat (a közepén kezdj neki), majd a végén lefújod őket a spray-vel. A legjobb, ha arany színt választasz, de persze bármelyik árnyalat megteszi.
Forrás:

Majdnem biztos, hogy neked is van otthon olyan régi fogasod, amit már semmire sem használsz. Szuper, mert most épp erre lesz szükséged! A régi drótfogast ugyanis néhány mozdulattal át tudod alakítani úgy, hogy kör alakja legyen, amire a karácsonyi gömböket kell felpakolnod. Bármilyen szín és fajta megteszi: ha elég szorosan pakolod egymás mellé őket, akkor még ragasztóra sem lesz szükséged, de a biztonság kedvéért nyugodtan használhatsz egy kis erősítést a gömbök között.