Galéria

3 szuperjó regeneráló vacsora

Forrás:

Oké, a hamburger zsemlében az igazi… de tegyetek egy próbát ezzel a keleties ihletésű salátával.
A húst nem fűszerezzük extrán, a fogás hangulata a kuszkuszsalátában rejlik.

Hozzávalók 4 főre:

4 db tisztességes méretű hamburger húspogácsa
1 csésze, 2 dl kuszkusz
1 nagy fej lilahagyma
1 csomag koriander
1 citrom
3+1 evőkanál olívaolaj
2 marék madársaláta
200 g 7 %-os vagy görög joghurt
½ thai csilipaprika
12 szem koktélparadicsom
só, bors

Elkészítés:

4 dl vizet forraljunk fel, és öntsük a kuszkuszra. Azonnal fedjük le.
A koriandert vágjuk darabokra és 3 evőkanál olajjal pürésítsük. Öntsük a kuszkuszra egy kis kanál sóval együtt és takarjuk be megint.
Vágjuk a hagymát apróra, a koktélparadicsomot negyedeljük. Enyhén sózzuk meg.
Az öntethez fél citrom héját keverjük a joghurtba, adjuk hozzá az aprított csilit, az olajat és keverjük simára. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Állítsuk össze a salátát: a kuszkuszt egy villával forgassuk át, adjuk hozzá az aprított zöldségeket, a madársalátát. Citrommal, sóval, borssal fűszerezzük.
Süssük meg a hamburgereket. tegyük forró serpenyőre vagy grill-lapra, sózzuk-borsozzuk, folyamatosan a laphoz nyomogatva süssük oldalanként 5-5 percig. Ne forgassuk őket oda-vissza, mert szétesnek és nem sülnek át szépen. A lényeg, hogy a hús a sütési időt a forró felületen töltse.
Tálaljuk a hamburgereket a salátával és az öntettel.


Forrás:

Sült csirkehasáb helyett itt egy új verzió. A sütőben, a zöldségekkel együtt sült csirkecombokat  sült krumpli helyett friss salátával tálaltuk. A fiúk – a sportosak kimondottan – nagyon kedvelték ezt a szokatlan párosítást.

Hozzávalók 4 főre:

6 csirke alsócomb
1 csomag Esiberg grillsaláta
2 kicsi cukkini
½ kaliforniai paprika
1 póréhagyma
1 evőkanál csirke fűszersó, kevés olívaolaj.
1 dl Eisberg joghurtos öntet
2 evőkanálnyi aprított snidling
1/3 citrom reszelt héja
½ lilahagyma
10 szem koktélparadicsom

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csirkedarabokat tegyük egy hőálló tálba, szórjuk meg fűszersóval. A cukkinit 1 cm vastag szeletekre, a pórét 2 cm vastag szeletekre, a paprikát pedig falatnyi darabokra vágjuk. Locsoljuk meg egy kis olajjal, szórjuk meg egy kevés fűszersóval és öntsük a csirkedarabok köré.
Süssük kb. 40-45 percig, amíg a csirke megsül.
Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Addig elkészítjük a salátát:
tegyük egy tálba a salátamixet, a  hagymát vágjuk szeletekre, a paradicsomokat félbe, és szórjuk a salátára. Enyhén sózzuk meg.
A joghurtos öntethez keverjük hozzá a snidlinget és a reszelt citromhéjat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A húst szedjük le a csontról és tépjük falatnyi darabokra. A sült zöldséggel együtt adjuk a salátához, öntsük rá az öntetet és jól forgassuk össze. Azonnal tálaljuk.


Forrás:

Hozzávalók 2-4 főre:

½ csomag Eisberg rucola
10-15 koktélparadicsom
100 g mozzarella
4 marék durumlisztből készült tészta
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál enyhe borecet.

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát.  Amíg fő a tészta, a paradicsomokat vágjuk félbe, szórjuk a tálalótálba, locsoljuk meg az olajjal és az ecettel, alaposan sózzuk meg. Kockázzuk fel a sajtot.
A kifőtt, meleg tésztát borítsuk a paradicsomra, majd a rukkolát adjuk hozzá, és még forrón alaposan keverjük össze. Kóstoljuk meg, ízesítsük ízlés szerint.
Szórjuk meg a kockázott mozzarellával.