Sült csirkehasáb helyett itt egy új verzió. A sütőben, a zöldségekkel együtt sült csirkecombokat sült krumpli helyett friss salátával tálaltuk. A fiúk – a sportosak kimondottan – nagyon kedvelték ezt a szokatlan párosítást.
Hozzávalók 4 főre:
6 csirke alsócomb
1 csomag Esiberg grillsaláta
2 kicsi cukkini
½ kaliforniai paprika
1 póréhagyma
1 evőkanál csirke fűszersó, kevés olívaolaj.
1 dl Eisberg joghurtos öntet
2 evőkanálnyi aprított snidling
1/3 citrom reszelt héja
½ lilahagyma
10 szem koktélparadicsom
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csirkedarabokat tegyük egy hőálló tálba, szórjuk meg fűszersóval. A cukkinit 1 cm vastag szeletekre, a pórét 2 cm vastag szeletekre, a paprikát pedig falatnyi darabokra vágjuk. Locsoljuk meg egy kis olajjal, szórjuk meg egy kevés fűszersóval és öntsük a csirkedarabok köré.
Süssük kb. 40-45 percig, amíg a csirke megsül.
Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Addig elkészítjük a salátát:
tegyük egy tálba a salátamixet, a hagymát vágjuk szeletekre, a paradicsomokat félbe, és szórjuk a salátára. Enyhén sózzuk meg.
A joghurtos öntethez keverjük hozzá a snidlinget és a reszelt citromhéjat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A húst szedjük le a csontról és tépjük falatnyi darabokra. A sült zöldséggel együtt adjuk a salátához, öntsük rá az öntetet és jól forgassuk össze. Azonnal tálaljuk.
5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket
A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!