Galéria

A frizura, ami a legjobban passzol az arcformádhoz

Forrás:

Ha olyan formájú az arcod, mint Katalin hercegnének, Julianne Moore színésznőnek vagy Selma Hayeknek, akkor nagyon szerencsés vagy, mert ez a tökéletes arcforma, és gyakorlatilag minden fazon jól áll, így hajszobrászok szívesen kísérleteznek a hajaddal. Mehet az átmenet az arc körül, mindegy, hogy rövid vagy hosszú a hajad, de neked a 70-es évek stílusa is istenien áll, vagyis az, ha a hajad hosszú és abszolút nincs lépcsőzetesre nyírva.
Forrás:

Emma Stone, Kirsten Dunst és Mila Kunis is a kerek arcú nők táborába tartozik: ha a te arcod is hasonló, érdemes kipróbálnod a bubifrizurát. De nem mindegy, hogyan: válassz picit hosszabb fazont, és kérj hullámokat a fodrászodtól, ezek ugyanis lágyítják a vonásaidat! Ha frufrut vágatnál, mindenképp féloldalas, oldalra fésült rövid tincsek mellett dönts, mert ez nyújtja a kerek arcot.
Forrás:

Ha Olivia Wilde színésznőhöz hasonlóan szögletes az arcformád, lehet, úgy gondolod, hogy a vágásnak is épp ilyennek kell lennie – ám ennek épp az ellenkezője igaz! Neked érdemes göndören vagy hullámosan hordanod a hajadat, és figyelj arra, hogy látványosan az egyik oldalra fésüld a tincseidet – ezektől kevésbé lesz szögletes az arc. Ha pedig rövid a hajad, és mondjuk pixie-fazont viselsz, akkor arra figyelj, hogy a nyakadnál kicsit hosszabbak maradjanak a tincseid!
Forrás:

Ez a forma is hasonló az előzőhöz, mégsem teljesen ugyanaz: ha olyan az arcod, mint Sarah Jessica Parkernek vagy Liv Tylernek, akkor érdemes hosszú hajat hordanod, ám jót tesz neki a lépcsőzetesség, az, ha az arccsontnál rövidebbek a fürtök, ez ugyanis kissé oválissá varázsolja az arcot. Ha pedig szereted feltűzni a hajad, mindenképp alacsonyan fogd össze a tincseidet, semmiképp se hordd magasan a copfodat!
Forrás:

Ha olyan az arcformád, mint Reese Witherspoonak vagy Halle Berrynek, akkor az a fontos, hogy a hajaddal eltereld a figyelmet a hegyes álladról. Épp ezért a hosszú bubifrizura remek választás, ez ugyanis kicsit szélesíti lent az arcot. Fontos az is, nehogy egyenes, szigorú frufrut vágass magadnak: a hullámok, a laza esés és a kicsit szabálytalan tincsek csodát tesznek az arcoddal!
Forrás:

Ha olyan az arcformád, mint Blake Lively-nak, akkor nem árt játszani a frufru fazonjával, hogy kicsit ellensúlyozd a hosszú arcformát. És még egy fontos dolog: biztos észrevetted, hogy a színésznőnek sosincs az arc közelében tupírozva, megemelve a haja – ez ugyanis csak még jobban hosszítja az arcot!