Galéria

Filmeseket is inspirálnak! - Ezek Hollywood kedvenc nyaralóhelyei

Forrás:

A part (2000)

Ko Phi Phi Leh, Thaiföld

Bár ma már több turistát találni a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült paradicsomi szépségű szigeten, tökéletes, fehér homokú strandjai, buja trópusi esőerdei és a strandok kristálytiszta vize továbbra is ugyanolyan gyönyörű, mint a filmben. A lenyűgöző Maya Beach, amely a filmben is szerepel, kihagyhatatlan látnivaló a 100 méter magas, meredek sziklákkal körülvett strandjával.

Repjegy foglalása ITT!


Forrás:

Némó nyomában (2003)

Sydney, Ausztrália

 

Ugyan az animációs film nagy része a víz alatt játszódik (egészen pontosan Északkelet-Ausztrália Nagy-korallzátonyán), Sydney-ben is sok minden történik. A Sydney-öbölben keresi például Marlin és Szenilla Némót, amelynek élethű megfelelője tiszta kék vizével és fehér habjával lélegzetelállító, de ha ott jársz, az Operaházat se hagyd le a látnivalók listájáról! A helyi sirályok pedig pontosan olyan dilisek, mint a rajzfilmben.

Repjegy foglalása ITT!


Forrás:

Zuhanás (2006)

Bali

 

Az 1915-ben játszódó látványos fantasy egy filmforgatáson megsérült kaszkadőr és egy törött karú kislány barátságáról szól, előbbi mesélni kezd egy fantasztikus történetet, hogy elvonja mindkettőjük figyelmét a kórházban töltött idő alatt. A fantasztikus történethez pedig fantasztikus helyszín dukál, többek között Bali. Feltűnik a filmben a Tegallalang rizsterasza, és a Tampaksiringben található Gunung Kawi temploma szolgál háttérül egy csodálatos táncjelenethez.

Repjegy foglalása ITT!


Forrás:

Zsivány Egyes – egy Star Wars-történet (2016)

Maldív-szigetek

 

Kakukktojás a listánkon, mert bár nem a Maldív-szigeteken forgatták a legújabb Star Wars-filmet, a rendezőt mégis az Indiai-óceánon található szigetcsoport ihlette meg, forgatási helyszínként azonban túlzottan drága lett volna a produkció számára. Így is meghozza azonban a kedvünket az utazáshoz, mert a Scarif nevű bolygón minden a Maldív-szigetekre emlékeztet. Izgalmas kontrasztot alkot a rohamosztagosok vonulása a paradicsomi kék tengerben, de lélegzetelállító háttér a pálmafás sziget is a légi csatákhoz.

Repjegy foglalása ITT!