Galéria

5 jel, hogy olyan sminktermékeket választasz, amik egyáltalán nem jók számodra

Forrás: Az alapozód nem illeszkedik tökéletesen

Ha sötét csíkot hagy az állad környékén az alapozó, vagy a hajtöveknél van fura színe, akkor bizony valami nem stimmel a termékkel. Kérj segítséget egy profitól, hogy segítsen neked kiválasztani a tökéletes árnyalatot, ugyanis, lehet, hogy bár eddig jó volt a tónusodhoz ez a szín, de a bőrödön valami megváltozott, ezért másik színt kell választanod.
Forrás: A szempillafestéked apró darabokban lepereg

Ha elkenődik vagy kis darabokban lepereg a szempillafestéked, van egy rossz hírünk: hiába néz ki jól 1-2 órán át rajtad ez a festék, a textúrája nem illeszkedik rendesen a szempilláidhoz, így másik fajta után kell nézned. Nem törvényszerű, hogy minden spirállal így jársz, igyekezz megkeresni azt, amelyik egész nap tart.
Forrás: A korrektorod nem fed el mindent

Eltakarja a korrektorod a szem alatti karikát, de azért nem annyira, hogy úgy tűnjön, egyáltalán nincs is karikád? Akkor gyerünk, válassz egy olyat, ami tökéletesen fed, hiszen ez a korrektor lényege. Valószínűleg másik árnyalatra lesz szükséged, ebben segítenek a drogériában az eladók. Ha csomósodik, akkor a textúrával van a gond.
Forrás: Elkenődik a szemfestéked

Ha a szemfestéked pár óra után panda-effektet kreál az arcodra, úgy tűnik, hogy nem a bőrödnek megfelelőt választod. Az olajos bőrre nem ajánlott zseléset felvinni, keress inkább filces tust. A száraz bőrről lepereg a filces, használj inkább zseléset. Minden esetben kerüljön alá szemhéjbázis, hogy hosszan tarthasson.
Forrás:

A rúzsod elcsúszik

Ha 1-2 óra után szanaszét kenődik a rúzsod, esetleg a körvonalai elfolynak, érdemes elfelejtened a krémes textúrákat, és inkább az extra mattra szavazz. Hidratáld alaposan a szádat, majd vigyél fel rá egy matt rúzst, a legjobb, ha a folyékonyakat próbálod ki, amelyek mattra száradnak, és extra tartósak. A krémes rúzsokat hagyd azokra a napokra, amikor nem rohangálsz egész nap, illetve amikor újra tudod kenni megfelelő időközönként.