Galéria

A top5 leggyakoribb szakító ok

Forrás:
#10.: Forrófejűség

A lobbanékonyság nem egyenlő a szenvedéllyel, és az emberek nagy része ki nem állhatja, ha a partnere túlságosan makacs. A nők 34 százaléka szerint lehet ez nagy gond a komoly kapcsolatokban, és a férfiak 32 százaléka értett ezzel egyet.

Forrás:
#9.: Alacsony libidó

Az is nagy gond lehet, ha az egyik fél kevésbé kívánja a szexuális együttléteket, mint a partnere. Érdekes módon ez is inkább a nőknek zavaró; 39 százalékuk szakítana emiatt, míg a férfiaknál ez az arány 27 százalék volt.

Forrás:
#8.: Technikai függőségek

A technológia megkönnyítette a hétköznapokat, de ha kapcsolatokról van szó, lehet, hogy mégsem ez a helyzet. A nők 41 százaléka szerint nagyon zavaró hosszú távon, ha a pasijuk rá van kattanva a tévére vagy a videójátékokra, míg a srácok 25 százaléka szerint idegesítő ez. Persze az ő esetükben inkább az lehet problémás, ha a barátnőjük folyton telefonozik.

Forrás:
#7.: Gátlások és bizonytalanság

Úgy tűnik ismét beigazolódott, hogy a magabiztosság szexi. Ennek hiánya ugyanis a nők 47 százaléka szerint elég a kapcsolat befejezéséhez, míg a férfiak 33 százaléka szerint nagy gond ez. Úgy tűnik, mindkét nem tagjai jobban szeretik az önbizalommal teli partnert, és nem azt, akinek folyton visszaigazolásra van szüksége.

Forrás:
#6.: A szex

Talán most téged is meglep az infó, de a nőknél (50 százalék) sokkal nagyobb indok a szakításra az, ha a partnerükkel nem jó a szex. A férfiaknál csak 44 százalék tartotta ezt az egyik legnagyobb problémának.

Forrás:
#5.: Távolság

Vannak, akik megpróbálkoznak a távkapcsolattal, de tudjuk jól, hogy sajnos az esetek többségében ezek nem működnek sokáig. A nők 74 százaléka és a férfiak 51 százaléka inkább kilépne a viszonyból, mint hogy így legyenek együtt valakivel.

Forrás:

A közös viccelődés és szórakozás nagyon fontos része egy kapcsolatnak, és ebben mindkét nem tagjai egyetértenek. A férfiak 50 és a nők 58 százaléka szakítana azért, ha a párjával nem lehetne viccelődni.
Forrás:
#3.: Ha túlságosan ragaszkodsz

Ha folyton a másikon lógsz, és nem hagysz neki időt saját magára, az is lehet ok a szakításra. Legalábbis a nők 69 és a férfiak 57 százaléka szerint ez a top harmadik legfontosabb ok a szakításra.

Forrás:
#2.: Lustaság

A nők 72 százaléka szerint elviselhetetlen, ha a partnerük nagyon lusta, és semmiben sem segít nekik. Ugyanez a férfiakat is nagyon zavarja, ugyanis 60 százalékuk tartotta ezt indoknak a szakításra.

Forrás:
#1.: Nem megfelelő higiénia

Talán nem meglepő, de a férfiak (63 százalék) és a nők (71 százalék) szerint az elsőszámú ok a szakításra, ha a párjuk nem tartja magát tisztán, és nem figyel a higiéniára. Ezt meg tudjuk érteni!