Galéria

Filmek, ahol másvalaki lett volna a főszereplő

Forrás: Arnold Schwarzenegger lett volna az első jelölt a Die Hard-filmekre Bruce Willis helyett. Arnie azonban azért nem vállalta végül a filmet, mert a filmbeli ellenségének, a terroristavezérnek német akcentusa volt a filmben, viszont mivel neki is osztrák gyökerei vannak, szintén hasonló a kiejtése.
Forrás: Képzeld, eredetileg Tom Cruise lett volna Vasember Robert Downey Jr. helyett. A filmeket a 90-es években forgatták volna, de annyiszor átírták a forgatókönyvet, és variáltak a munkákon, hogy Tom elvesztette az érdeklődését, ami nem is csoda: az első Vasembert 2006-ban készítették el.
Forrás: Igazi Mátrix-mániás vagy? Képzeld, Neo szerepére a készítők először Will Smith-t akarták, ám neki akkor rengeteg munkája volt a Men in Black és A függetlenség napja miatt, így nem vállalta a filmet. Nem baj, mi imádjuk Keanu Reeves-t!
Forrás: Leó nélkül nem lett volna Titanic, ugye? Pedig eredetileg Matthew McConaughey-t akarta a rendező, James Cameron. A színészt azonban nem fogta meg a szerep. Cameron nem hagyta annyiban, telefonon akarta meggyőzni a sztárt, aki válaszra se méltatta a rendezőt – és ekkor jött a képbe DiCaprio.
Forrás: Mel Gibson, mint Batman? Ez csak szerintünk hangzik furcsán? Mindenesetre a kék szemű sztár volt az első jelölt, ám Hollywood akkori legjobban fizetett filmcsillaga nem jósolt nagy bevételt a denevérember történetének. Utána biztosan bánta a dolgot, Michael Keaton Batmanje ugyanis 400 millió dollárt hozott...
Forrás: Django elszabadul – Will Smith főszereplésével! Ez lett volna az eredeti terv, a színész rá is bólintott a dologra, de arra kérte az alkotókat, hogy pár dolgot írjanak át a kedvéért a forgatókönyben. Ők azonban erre nem voltak hajlandóak, ezért végül Jamie Foxx kapta a szerepet.
Forrás: A Legenda vagyok című film főszerepére is mást akartak, méghozzá Schwarzeneggert. A színésszel forgattak is a filmhez az 1990-es években, ám végül nem készült el az alkotás – csak 2002-ben Will Smith főszereplésével, az egyik producer pedig Arnold lett!
Forrás: A Micsoda nő! Edwardja Al Pacino lett volna! Hihetetlen, de tényleg őt akarták a készítők, végül azonban a világsztár úgy döntött, talál ennél sokkal jobb munkákat is. Végül a többi jelentkező közül Julia Roberts választotta Richard Gere-t. 
Forrás: Ha már a Pretty Women című filmnél tartunk, Vivient sem Julia Roberts alakította volna, hanem Diane Lane, esetleg Michelle Pfeiffer. Ám egyik színésznőnek sem tetszett a szerep, így végül az akkor 21 éves Julia játszhatta el a filmtörténelem egyik kedvenc karakterét. 
Forrás: Jack Sparrow-t eredetileg Hugh Jackmannek kellett volna játszania, ám a készítők végül úgy döntöttek, Hugh nem elég híres, ezért kapta Johnny Depp a szerepet. 
Forrás: Michael Corleone szerepére eredetileg Dustin Hoffmannt akarták, ám az akkor már felkapott filmsztár nem akarta ezt a karaktert eljátszani. 
Forrás: Na ne! A szürke 50-filmek Ryan Goslinggal? Ez azért nem hangzik rosszul... A készítők nagyon szerették volna a színészt a főszerepre, ám Ryannek nem volt kedve eljátszani a szuperszexi milliárdost. Sajnáljuk!